Wienerstänger. Ja, alltså småkakor med hallonsylt och en ljuvlig kristyr med lime. Otroligt gott och enkelt att baka.
Wienerstänger, ca. 45 kakor:
Ingredienser:
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
ca. 1 dl hallonsylt
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Vispa samtliga ingredienser (utom hallonsylt) till en smidig deg. Antingen med degkrokar på en elvisp eller med en vinge på köksassistenten.
3. Dela degen i tre delar och rulla samtliga till längder – lika långa som plåten. Lägg med jämna mellanrum på plåten.
4. Tryck som en skåra i alla längderna och fyll dem med hallonsylt.
Grädda mitt i ugnen i ca. 13-15 minuter, tag ut och låt svalna en aning – gör glasyren under tiden.
Glasyr: 1. Rör ihop florsocker med limesaf till en slät glasyr. Ringla den sedan över hallonsylten på kakorna.
2. Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Hur mycket florsocker och limesaft ska man blanda?
Kan man skippa ägget?
Hej!
Jag undrar också hur mycket florsocker och lime du brukar blanda?
Hej!
Jag undrar också hur mycket florsocker och lime du brukar blanda? 🙂
Mvh Lina