Cookies. En deg och nio olika varianter och smaker. HUR smidigt? Med denna deg kan du göra just detta – en himla massa olika cookies. Detta är det enda cookierecept du behöver. Äntligen har jag kommit fram till det perfekta receptet!
Av detta recept fick jag ut 24 stora kakor. Sega i kanten och härligt mjuka & lite kladdiga i mitten. Precis som en bra cookie ska vara. Grundreceptet är mitt recept på chocolate chip cookies som jag justerat lite för att få fram dessa perfekta cookies.
Glöm inte att följa mig på instagram, facebook & youtube.
Cookies, 24 st:
Kakdeg:
225 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
2 ägg
5.75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
1. Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret och vispa det sedan med farinsocker och strösocker. Vispa med elvisp i 2-3 minuter.
3. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ihop en slät smet.
4. Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en smidig deg.
5. Dela degen i 24 delar och lägg dem med jämna mellanrum på plåtarna.
6. Toppa sedan med valfri topping (läs nedan) och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna i ett par minuter innan du lyfter dem från plåten.
Smaksättning /kaka:
Chocolate chip cookie: 1 msk chokladknappar.
Toppa kakdegen med chokladknappar, tryck fast dem lite lätt.
S’mores: 0.5 digestivekex, 1 stor marshmallow & 1 bit choklad.
Dela kexet i mindre bitar och klipp marshamllow i grova bitar, dela chokladen grovt. Tryck fast samtliga ingredienser i kakdegen.
Jordnöt: 1 tsk jordnötssmör & 1 tsk jordnötter.
Gör en liten grop i kakdegen och klicka ner jordnötssmöret, toppa med jordnötterna som du hackar lite grovt.
Choklad/Daim: 1 tsk kakao & 1 tsk hackad daim.
Arbeta in kakaon i degbiten så att det blandas väl, toppa sedan med daim.
Choklad/Choklad: 1 tsk kakao & 1 tsk chokladknappar.
Arbeta in kakaon i degbiten så att det blandas väl, toppa sedan med chokladknapparna.
Kalas: 1 tsk vita chokladknappar & 1 tsk strössel.
Toppa kakdegen med vit choklad och strössel av valfritt slag.
Salt kola: 2 mjuka weathers original & lite flingsalt.
Klipp kolarna i mindre bitar och tryck fast dem i degbiten, toppa med lite flingsalt.
Hasselnöt: 1 tsk hasselnötcreme & 1 tsk krossade hasselnötter.
Gör en liten grop i kakdegen och klicka ner hasselnötscremen, toppa med hasselnötterna som du hackat grovt.
Lakrits: 2 tsk krossad turkisk peber.
Toppa kakdegen med krossad tyrkisk peber.
Vilken är din favorit? ♥
Wow ser så gott ut, måste testa. Men jag undrar om man kan göra något för att de inte ska bli hårda när de har svalnat? Mina blir alltid hårda men vill helst ha dem mjukare, så som de är när de är nygjorda.
Hur förvarar du dem när de är klara? Om man vill ha mjuka/sega kakor ska man inte förvara fem i plåtburk(av någon anledning) pröva även att ta ut dem liiite tidigare, samt dra av plåten direkt när du tagit ut dem. Annars kan de eftergräddas. Kolla även hur degen blir när du her i vetemjölet, pröva mindre mjöl?
Om inget funkar, mikra kakan lite kort I micron så brukar de bli som nygräddade igen❤️
Förvara dem i plåtburk, (inte fem) brukar förvara mina I plastpåsar eller plastkakburkar.
Tack så jättemycket!❤️
Kan man utesluta eller byta ut äggen? Min son är äggallergiker
Hej!
Har nu provat o bakat dessa, men inte flöt dom ut som dina! Vad är felet? Smeten blev lös o hade lite mera mjöl (ca 2msk) o fick klicka ut den…dom blev dock goda
Degen ska vara ganska lös! Och varför dina inte flöt ut var då förmodligen på grund av att du hade i mer mjöl. Kram <3
Hej! Kan man använda muscovadosocker istället för farinsocker? Har nämligen muscovadosocker hemma och hur mycket ska man ta isåfall?
Hej! Det går bra. Byt ut mot samma mängd 🙂 Kram!
När dom läggs på plåten; ska det vara kluttar eller bollar?
Båda funkar! 🙂