Oreotryffel. Ja, alltså små godisbitar med Oreokakor som huvudingrediens. Enkelt att göra och ljuvligt gott. Perfekt att baka med barnen!
Dessa är samma som mina tidigare oreotryfflar, bara lite uppdaterat recept och nya bilder. Jag toppar mina med lite krossade oreos för utseendets skull, det blir ju himla fint. Men det funkar såklart lika bra utan! Ett tips kan vara att toppa med lite flingsalt annars, det blir himla smarrigt!
Här visar jag steg för steg när jag bakar dessa oreotryfflar.
TIPS:
* Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåp, håller i upp till 2 veckor.
* Går utmärkt att frysa – hållbarhet upp till 3 månader.
Oreotryffel, 30 st:
Ingredienser:
2 paket oreokakor á 154 g
200 g philadelphia
250 g valfri choklad (jag använde mjölk)
Gör så här:
1. Mixa kakorna (krämen emellan ska vara kvar) i din matberedare till ett smul. Tillsätt philadelphiaosten och mixa till en krämig smet.
2. Rulla till 30 jämnstora bollar, lägg dem på en bakpappersklädd bricka och låt stå i frysen i 15 minuter.
3. Smält chokladen på låg värme och doppa sedan dina frysta bollar, toppa eventuellt med lite krossad oreo. Låt stelna i kylskåp.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Kan man använda något annat än en matberedare när man mixar ingredienserna? Tack på förhand! ❤️
Ja! Antingen lägger du kakorna i en påse och försluter – banka sedan med en kavel till ett smul. Eller så finhackar du kakorna bara med kniv. Och sedan är det bara att röra ihop med färskosten i en skål. 🙂 Kram! <3
Kan man använda pepparkakor?
Kan man göra dessa veganska?
Kram
Funkar det med mjölkfri philadelphia?