Snickersrutor, snickerskakor, cornflakesgodis, jordnötsbitar.. Kärt barn har många namn! Jag kallar dessa för Snickersrutor. De har liksom alltid hetat så även fast de egentligen inte smakar snickers? Det är en härligt seg godisbit med cornflakes, kokos och jordnötssmör. Så ljuvligt gott. Mina favoriter till jul tror jag bestämt.
Se så goda de ser ut! Jag älskar kombinationen kokos och jordnöt så detta är verkligen en godisbit för mig.
Snickersrutor, ca, 50 bitar:
Ingredienser:
350 g jordnötssmör med bitar (crunchy)
1 dl strösocker
2.5 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
10 dl cornflakes
2 dl kokos
Till gernering:
200 g valfri choklad
200 g valfri choklad
Gör såhär:
1. Klä en form (20×30 cm) med bakpapper.
1. Klä en form (20×30 cm) med bakpapper.
2. Rör ihop jordnötssmör, strösocker, sirap och vaniljsocker i en kastrull.
Låt sjuda i ett par minuter.
Låt sjuda i ett par minuter.
3. Krossa Cornflakesen i en bunke för sig.
4. Rör ner cornflakes och kokos i kastrullen och arbeta ihop en klibbig massa.
5. Tryck ut smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
6. Medan kakan står i kylskåpet så smälter du chokladen över ett vattenbad på låg värme.
7. Bred sedan chokladen över kakan och in i kylskåpet ytterligare en timme innan du skär dem i små rutor.
4. Rör ner cornflakes och kokos i kastrullen och arbeta ihop en klibbig massa.
5. Tryck ut smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
6. Medan kakan står i kylskåpet så smälter du chokladen över ett vattenbad på låg värme.
7. Bred sedan chokladen över kakan och in i kylskåpet ytterligare en timme innan du skär dem i små rutor.
* Förvaras i en burk med lock – bakplåtspapper mellan lagren.
* Håller i två månader i kylskåp.
* Går bra att frysa.
* Håller i två månader i kylskåp.
* Går bra att frysa.
Gillar ni Snickersrutor? 🙂
Hoppas att det ska smaka.
Hoppas att det ska smaka.
♥
Syndigt goda! Har du något bra tips på när man skall skära dem? Får dem lätt lite lätt fula
Låt de stelna i rumstemp nästan till chokladen blivit stel men inte hård. Skär dem då och låt sedan stelna helt i kyl! 🙂
hej har inte cornflakes hemma kan man ersätta det med något
Min mamma gör alltid dessa men brukar använda rice krispies istället för cornflakes. Så gott !!
Gör alltid med K-specialflingor, behåller kripigheten bättre och med hackade jordnötter i smeten. Prova det.
Hej! Gjorde precis dessa och ”smeten” blev så tjock så den började liksom aldrig sjuda. När jag sedan hade i cornflakes och kokos blev det bara smul. Efter ett tag i kylen höll den ändå ihop bra men hade föredragit om den inte var så smulig. Vad använder du för jordnötssmör Frida? Eller vad kan jag ha gjort för fel?
Jag tycker det låter som värmen var för hög att den liksom skar sig! Choklad reagerar på samma sätt, det blir liksom torrt.
Åh, ser ljuvligt ut. Dessvärre är jag nötallergiker. SÅ tråkigt i juletider har du något man kan ersätta jordnötssmöret med i detta recept?
Jag tog mandelsmör. Crunchy variant. Blev toppen om man tål mandel 🥰
Kan man utesluta kokos helt då kokos inte är en favorit hos mig och några andra i min bekantskapskrets? ^^
[…] favorit – Snickersrutor. Dessa är så goda att jag kan äta upp allihopa själv. Åh som jag gillar […]