Kladdkakor och Brownies, Nutella

Fudge Brownies

fudge_brownies3Alltså, mina vänner. Idag har jag minsann knåpat ihop DET receptet. Receptet med stort R. Fudge Brownies som är så goda att klockorna stannar! Ja, nu tänker ni kanske att jag överdriver, men då får ni allt prova att baka dessa själva och sedan återkomma. Jag tror ni kommer att älska dessa.

fudge browniesSer ni? Varje tugga av denna brownie är sådär härligt chokladig med en ljuvlig fudgekonsistens. Inget kladd och inget rinn, men lite seg och liksom krämig. Ja. MUMS! Har provbakat denna fyra gånger nu innan jag vill publicera receptet. Och nu är det perfekt! Min godaste brownie hittills.

Fudge brownies, 9 stora bitar:

Ingredienser: 
300 g mörk choklad
1 dl nutella (kan bytas mot 100 g smält mjölkchoklad)
170 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.75 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
0.5 tsk flingsalt

fudge browniesHoppas att ni ska gilla mina brownies! Kram ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

33 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paula
Paula
5 years ago

Hej kan man frysa in dem efter bakningen??

Tack för alla fantastiska recept
Paula

Mirna
Mirna
5 years ago

Kul att testa!! Vad är det som gör dem godast hittills? Ngn speciell ingrediens eller proportionerna mjöl, socker ägg osv?
Med vänlig hälsning, baknörd 🙂
Kram!

Cicci
Cicci
5 years ago

Åh så goda, måste bakas! Vilken choklad använder du? Hur många % mörk ska den vara?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Cicci
5 years ago

Jag blandade 70% och 54% denna gång då det var det jag hade hemma 🙂

Ewe
Ewe
5 years ago

Vilken choklad ? Kan man ta Marabou mörk ? Eller blockchoklad? Mvh en som måste veta typ exakt vilken för att kunna baka.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ewe
5 years ago

Du kan ta marabou mörk! Det har jag gjort och det blir toppen 🙂

Tina
Tina
5 years ago

Ser helt fantastiska ut

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tina
5 years ago

Tack snälla! <3

Veronica
Veronica
5 years ago

Hur mörk choklad använder du, 70%?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Veronica
5 years ago

Olika beroende på vilken jag har hemma. Men allra helst 70% 🙂

Ida
Ida
5 years ago

Hej Frida!

Den här brownien ser så himla god ut, men det är lite klurigt att förstå hur man bakar eftersom det saknas en beskrivning hur man gör? 🙂

Rör du bara ihop allt, eller ska man vispa äggen med sockret innan etc?

Du är så duktig!!!

Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
5 years ago

Hej! Beskrivningen står i detta inlägg? Tack & Kram!

Josefine
Josefine
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

Jag kan inte heller se någon beskrivning. Är den dold?
Det kanske blir gott även om jag freestylar med tillvägagångssättet:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefine
5 years ago

Vad konstigt.. När jag öppnar sidan så kommer all text och alla bilder fram direkt. Prova uppdatera! Kram

Cecilia
Cecilia
5 years ago

Hej!
Vilken typ av form är bäst, funkar långpannan eller är den för stor?
/Cecilia

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Cecilia
5 years ago

Jag kör en 25×25 cm, så långpanna blir för stort. Dock kan du göra en egen form av aluminiumfolie i din långpanna 🙂 Kram!

Miranda
Miranda
5 years ago

Dina brownies ser helt fantastiska ut och jag skulle väldigt gärna vilja testa att göra dem. Tyvärr kan inte jag heller se någon beskrivning i inlägget, bara ingredienslista. Måste man vara prenumerant för att se hela?

Denice
Denice
5 years ago

Hej! När ska nutellan i? Det står inte i receptet. Och om man istället för nutella vill använda 100 g mjölkchoklad, ska man smälta den?

Cecilia
Cecilia
5 years ago

Hej! Jag undrar också hur man gör om man vill ta mjölkchoklad istället för nutella? Ska den smältas med den mörka chokladen?
Ser SÅ gott ut. Älskar allt du bakar! ❤️

Birte
Birte
5 years ago

Hej, jag kan inte hitta ngt recept?????

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Birte
5 years ago

Vad menar du? Scrolla ner 🙂

Magdalena
Magdalena
5 years ago

Hur mycket nutella ska det vara?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Magdalena
5 years ago

1 dl 🙂

Cornelia
Cornelia
5 years ago

Till alla som har problem med beskrivningen: testa öppna i en annan webbläsare. För mig fungerar Safari, men inte Chrome. 🙂

Mikaela
Mikaela
4 years ago

Vad är det för skillnad på dessa brownies och fudgy brownies?
Ser att ingredienserna skiljer sig åt men vilket recept får mest seg browniekonsistens och söt smak?

Maria
Maria
4 years ago

Hej. Funderar på att göra detta recept, undrar hur man kan förvara den? Går den att frysa? Du är otroligt inspirerande ⭐ Ha en fin dag! Hälsningar Maria

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
4 years ago

Går jättebra att frysa!! Tack för fina ord. Kram <3

Rebecca Nilsson
Rebecca Nilsson
4 years ago

Hej!

Tänkte baka dessa, ser otroligt gott ut men har en sambo som verkligen inte diggar mörk choklad.. kan man byta ut de mot mjölkchoklad eller blir de inte lika gott?

Evelina
Evelina
4 years ago

Dessa brownies är HELT FANTASTISKA. Bästa receptet! Det enda jag undrar är hur mörk choklad man ska ha? Denna gången blandade jag lite mellan 44% och 70% kakao, och sen mjölkchokladen på det haha!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Evelina
4 years ago

Vad roligt att höra! Blir så glad. 🙂
Jag bakar ofta på 70%, ibland på 55%. Det beror på hur mörk choklad du gillar helt enkelt. Kram! <3

Jessica
Jessica
4 years ago

Supergoda! Bakade dom sent igår kväll och smakade på dom nu idag. Lagom sega och perfekt smak 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jessica
4 years ago

Vad roligt att höra! =)

Malin
Malin
1 year ago

Ser fantastiska ut! Om jag vill göra en ugnsplåt, 1 1/2 recept, eller dubbelt kanske?

chokladcupcakes med salt kola

Nästa inlägg

Chokladcupcakes med salt kola

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x