Kladdkakor och Brownies, Mina böcker

Kärleksmumskladdkaka – Recept ur kladdkakor deluxe

karleksmumskladdkakaNi som följt med här inne ett tag vet ju att jag fullkomligt älskar kärleksmums. Det är min absoluta favoritkaka! Och så kladdkaka också såklart. Och just därför så bakade jag denna Kärleksmumskladdkaka till min bok! För vad kan vara bättre än två ljuvliga kakor i en och samma? 🙂

MISSA INTE ATT BESTÄLLA MIN BAKBOK – NU FÅR NI DEN SIGNERAD!

Kärleksmumskladdkaka, 10 bitar:

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad
0.5 dl kokt kaffe
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 dl kakao
2.5 dl vetemjöl
1 nypa salt

Glasyr:
75 g smör
2 msk kokt kaffe
3.5 dl florsocker
2 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker

Garnering:
1.5 dl kokos

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
2. 
Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
3. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.
4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.
6. Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.

Hoppas att det ska smaka! ♥

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hilda
Hilda
2 years ago

Hur långt innan kan man baka den?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hilda
2 years ago

Hur långt innan som helst egentligen, för du kan frysa den! Men om du vill ha den i kylskåp så i alla fall en vecka. 🙂 Kram!

Cim
Cim
2 years ago

Hej,
har bara springformar i 24 cm… vill verkligen få en perfekt kaka så ska jag anpassa receptet eller tror du det funkar? Tusen tack!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Cim
2 years ago

Hej! Med 20 cm så blir kakan väldigt hög, som du kan se på bilden. Så din form funkar men då får du tänka på att kakan kommer att bli lägre och därmed inte kräva lika lång tid i ugnen 🙂 Kram!

Frida
Frida
2 years ago

Hej är det ljust eller mörkt muscovadosocker du använder?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
2 years ago

Ljust 🙂

Sandra
Sandra
2 years ago

om man inte vill ha kaffe i, vad kan byta då till?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
2 years ago

Vatten! 🙂

Bahar
Bahar
2 years ago

Hej om man inte har muscovadosocker kan man använda vanligt socker??

Kristina Elfström Johansson
3 months ago

Hej, om jag vill baka den i långpanna med måtten 30×20, ska jag öka receptet till 1,5 eller dubblera?

Kladdkakebollar med saffran

Nästa inlägg

Kladdkakebollar med saffran

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x