Ni vet min Chokladkaka med kokostosca? Den vet jag att ni är många som älskar! Och nu, mina vänner. Nu har jag bakat den ännu en gång, fast denna gång har jag smaksatt kokostoscan med saffran. Så en chokladkaka med kokostosca i julkostym! SÅ himla gott.
Chokladkakan blir seg och lite kladdig och kokostoscan blir även den seg. Som en kola med smak av saffran och kokos. Kombinationen av chokladkakan och saffranstoscan är ljuvlig.
Chokladkaka med Saffranstosca, 20 bitar:
Ingredienser Saffranstosca:
50 g smör
0.5 g saffran
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
4 dl kokos
Ingredienser Chokladkaka:
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
0.75 dl kakao
1 tsk bakpulver
2.5 dl mjöl
Gör så gär:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20×30 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Saffranstosca: Smält ihop smör, saffran, grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt sjuda i ett par minuter och blanda sedan i kokos.
Tag av från värmen och låt stå medan du gör chokladkakan.
3. Chokladkaka: Rör ihop rumsvarmt smör med strösocker ordentligt krämigt med en slickepott.
4. Arbeta in ett ägg i taget och rör om till en slät smet.
5. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och arbeta ihop en tjock smet.
6. Bred ut smeten i formen, den är ganska trög så detta gör du enklast med baksidan av en matsked.
7. Klicka sedan kokostoscan jämnt över kakan.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du skär den i rutor.
TIPS:
* Kakan kan frysas.
* Förvara kakan i en kakburk med lock, lägg smörpapper mellan lagren.
* Om toscan ser ut att brännas innan kakan gräddats klart så kan du öppna ugnen och lägga en bit aluminiumfolie över formen.
Hoppas att det ska smaka! Jag tror att ni kommer att älska denna. ♥
Tyvärr inte i min smak.. försökte ge bort de men var inte alla populära. Vet egentligen inte varför men alltid roligt att testa