Ni vet mina mcdonald’s chokladmuffins? Idag har jag bakat dem ännu en gång. Oj vilket recept, de blir alltid perfekta. Så galet saftiga och goda. Och idag så gömde jag en fazer mint i mitten av varje muffins. Ni vet de där chokladpralinerna med krämig mintfyllning? Choklad och mint är SÅ gott!
Se så goda de ser ut. Muffins fullproppade med choklad. Lika saftiga som riktiga cafémuffins, eller sådana bake off- muffins som går att köpa på t.ex espresso house. Det som gör mina muffins så saftiga är filmjölk. Så enkelt är det faktiskt! 🙂
Saftiga chokladmuffins med mintgömma, 12 st:
Ingredienser:
130 g smör
5 dl vetemjöl
1.5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1.75 dl filmjölk
2 dl strösocker
2 ägg
150 g hackad mörk choklad, 70%
12 st fazer mint
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 200° grader och förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar, ställ åt sidan.
2. Smält smöret och låt svalna en aning.
3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål. Rör sedan ner det smälta smöret, filmjölk, strösocker och ägg. Arbeta ihop en klumpfri (tjock) smet.
4. Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela smeten i muffinsformarna. Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
5. Tryck ner en fazer mintchoklad i varje muffins och täck dem sedan med smet. Strö över resterande choklad på toppen av varje muffins.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna.
Det är verkligen ljuvligt att bita i en muffins och upptäcka att det i mitten gömmer sig en ljuvlig bit mitchoklad.. Hoppas att det ska smaka! ♥
Ser gott ut, kan du ange måttet på dina muffinsformar, tror att kanske mina är för små.
De är normalstora! Eventuellt lite högre i och med dess kant. 🙂
Ser underbart gott ut!
Åh de ser så goda och perfekta ut. De måste jag prova.
Ser jättegoda ut !! Men jag undrar en annan sak, har du en varmluftsugn? Jag tänker på gradantalet som du skriver i dina recept är det för varmluftsugn eller en utan ?
Vanlig över/undervärme! Bakar sällan med varmluft, och om jag gör det så anger jag alltid det i receptet. Kram <3