Foto: Helen Pé
Snickerskladdkaka. En ljuvlig kladdkaka med marshmallowfluff, salt jordnötskola och choklad. Detta recept är taget ur min bakbok Kladdkakor Deluxe, och denna kaka var den som blev mest uppskattad på redaktionen hos Malou efter tio. Jag bakade denna kaka för första gången för ett par år sedan och sedan dess har den funnits med i boken, fast varit hemlig för er. Men nu så är boken ute och ni är MÅNGA som bakat denna och taggat mig på instagram. Det är verkligen roligt att se era mästerverk. Ni är bäst!
reklam:
Här kan ni köpa min bakbok!
Snickerskladdkaka, 10 bitar:
Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 msk jordnötssmör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Nougatfluff:
1 burk marshmallowfluff
1.5 dl chrunchy jordnötssmör
Jordnötskola:
220 g mjuk gräddkola, t.ex. werthers
2 msk vispgrädde
2 dl salta jordnötter
Garnering:
200 g choklad av valfri sort
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.
- Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
- Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
- Vänd försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
- Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.
- Gör nougatfluffet. Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt. Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 10 minuter.
- Gör jordnötskolan. Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt. Rör om då och då tills all kola smält. Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
- Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan i ett fint mönster över kakan. Låt stelna helt före servering.
Hur får man ur kladdkakan ur formen? Räcker det med smör?
Ser ooootroligt god ut och har precis köpt alla ingredienser
Bakplåtspapper! Då är det bara att lyfta upp den 🙂 Kram <3
Måste testa denna. Kan man frysa ner den och ta upp den om några dar? Eller förstörs den då?
Hejsan Frida
Tack för dina underbara recept, en fråga, ja tänkte baka din snickets kladdkaka, i ditt recept står det nougat fluff, men i ditt recept står endast jordnötssmör o marshmallow.
Har ja missat något tro? Saknar något me nougat i eller
Mvh Tony Gävle o ha en underbar kväll o helg
Hejsan Frida , ja tänkte baka din härliga kladdkaka med jordnötssmör mm.
I receptet står det jordnötssmör o marshmallows men inget om
Nougat har ja missat något tro?
Ha en underbar kväll o helg
Mvh Tony Gävle
Hej! Det kallas bara för det. Inget som du missat! Kram
Hej Frida! Bara måste göra den här inför sonens två års kalas, funkar det att frysa denna ? I så fall ska det göras innan chokladen hälls på?
Vad använder du för Brödform? Finns det ett youtube-klipp när du bakar denna?
Hej!
Går kakan att frysa?
Mvh Jenny
Hej!
Går det att använda dumlekola istället för Werthers?
Tack för en fin blogg!
Med vänlig hälsning Linn
Måste man ha mikro för att detta ska funka? Går det lika bra att smälta på spisen?
Du kan värma på spisen också! Låg värme. 🙂
Hej! Vilken typ av jordnötssmör använder du? Sådant med nästa endast jordnötter eller typ skippys jordnötssmör som innehåller endel socker?
Sant vilken procent på chokladen föredrar du på toppen?