Kladdkakor och Brownies, Mina böcker

Snickerskladdkaka – recept ur kladdkakor deluxe

SnickerskladdkakaFoto: Helen Pé
Snickerskladdkaka. En ljuvlig kladdkaka med marshmallowfluff, salt jordnötskola och choklad. Detta recept är taget ur min bakbok Kladdkakor Deluxe, och denna kaka var den som blev mest uppskattad på redaktionen hos Malou efter tio. Jag bakade denna kaka för första gången för ett par år sedan och sedan dess har den funnits med i boken, fast varit hemlig för er. Men nu så är boken ute och ni är MÅNGA som bakat denna och taggat mig på instagram. Det är verkligen roligt att se era mästerverk. Ni är bäst!

reklam:

Här kan ni köpa min bakbok! 

Snickerskladdkaka, 10 bitar:

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 msk jordnötssmör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

Nougatfluff:
1 burk marshmallowfluff
1.5 dl chrunchy jordnötssmör

Jordnötskola:
220 g mjuk gräddkola, t.ex. werthers
2 msk vispgrädde
2 dl salta jordnötter

Garnering:
200 g choklad av valfri sort

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en avlång brödform, cirka 30 x 12 cm.
  2. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen.
  3. Rör ihop jordnötssmör, ägg och strösocker i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
  4. Vänd försiktigt ned kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör till en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i brödformen och grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna i kylskåp i cirka 3 timmar.
  6. Gör nougatfluffet. Rör ihop marshmallowfluff och jordnötssmör i en bunke. Värm mikron i cirka 20 sekunder på full effekt. Häll ut nougaten på den kalla kladdkakan och låt stelna i kylskåpet i cirka 10 minuter.
  7. Gör jordnötskolan. Smält karamellerna tillsammans med grädden i 15-sekundersintervaller i mikron på full effekt. Rör om då och då tills all kola smält. Rör ner jordnötterna och häl blandningen över nougaten. Låt stelna i kylskåp i cirka 20 minuter.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla den sedan i ett fint mönster över kakan. Låt stelna helt före servering.

Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma
Emma
5 years ago

Hur får man ur kladdkakan ur formen? Räcker det med smör?
Ser ooootroligt god ut och har precis köpt alla ingredienser

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
5 years ago

Bakplåtspapper! Då är det bara att lyfta upp den 🙂 Kram <3

Rebecka
Rebecka
5 years ago

Måste testa denna. Kan man frysa ner den och ta upp den om några dar? Eller förstörs den då?

Tony carlsen Gävle
5 years ago

Hejsan Frida
Tack för dina underbara recept, en fråga, ja tänkte baka din snickets kladdkaka, i ditt recept står det nougat fluff, men i ditt recept står endast jordnötssmör o marshmallow.
Har ja missat något tro? Saknar något me nougat i eller
Mvh Tony Gävle o ha en underbar kväll o helg

Tony carlsen Gävle
5 years ago

Hejsan Frida , ja tänkte baka din härliga kladdkaka med jordnötssmör mm.
I receptet står det jordnötssmör o marshmallows men inget om
Nougat har ja missat något tro?
Ha en underbar kväll o helg
Mvh Tony Gävle

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tony carlsen Gävle
5 years ago

Hej! Det kallas bara för det. Inget som du missat! Kram

Viktoria
Viktoria
5 years ago

Hej Frida! Bara måste göra den här inför sonens två års kalas, funkar det att frysa denna ? I så fall ska det göras innan chokladen hälls på?

Emma
Emma
5 years ago

Vad använder du för Brödform? Finns det ett youtube-klipp när du bakar denna?

Jenny Fägerstrand
Jenny Fägerstrand
5 years ago

Hej!
Går kakan att frysa?
Mvh Jenny

Linn
Linn
5 years ago

Hej!
Går det att använda dumlekola istället för Werthers?
Tack för en fin blogg!
Med vänlig hälsning Linn

Jasmine
Jasmine
5 years ago

Måste man ha mikro för att detta ska funka? Går det lika bra att smälta på spisen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jasmine
5 years ago

Du kan värma på spisen också! Låg värme. 🙂

Ida
Ida
4 years ago

Hej! Vilken typ av jordnötssmör använder du? Sådant med nästa endast jordnötter eller typ skippys jordnötssmör som innehåller endel socker?
Sant vilken procent på chokladen föredrar du på toppen?

Prinsesstårta i långpanna

Nästa inlägg

Prinsesstårta i långpanna

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x