Kladdkakor och Brownies, Mina böcker

Chokladbollskladdkaka – Recept ur kladdkakor deluxe

ChokladbollskladdkakaChokladbollskladdkaka. Alltså kladdkaka och chokladboll i en och samma kaka. Det kan ju inte bli fel, eller hur? Denna kladdkaka är en av mina favoriter och jag bakade den för första gången julen 2015, bara ett par dagar efter att jag skrivit kontrakt för min bakbok. Tänk om jag vetat då att det skulle bli ett av bokens mest populära recept? Glad är jag att jag sparade receptet till boken som släpptes nästan precis 2.5 år senare. Så häftigt! Och idag tänkte jag dela receptet med er här på bloggen också. Hoppas att ni ska gilla det. ♥

reklam:

Här kan ni köpa min bakbok! 

Chokladbollskladdkaka, 10 bitar:

Chokladbollar:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
0.5 dl starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
50 g smält mörk choklad
5-6 dl havregryn
+ kokos att rulla i

Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad, 50 %
2 ägg
2 dl strösocker
0.5 dl kakao
2.25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Garnering:
150 g mörk choklad
1.5 dl kokos

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en for med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
  2. Gör chokladbollssmeten. Vispa smöret i matberedare eller med elvisp på hög hastighet.
  3. Tillsätt florsocker, kaffe, vaniljsocker, kakao och smält choklad. Rör till en krämig massa. Tillsätt havregryn och kör eller vispa på hög hastighet i 2 minuter.
  4. Låt smeten stå i kylskåpet medan du gör kladdkakan.
  5. Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull på låg värme.
  6. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner resterande ingredienser och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna i kylskåp i 2 timmar.
  7. Ta ut chokladbollssmeten och forma till 40 jämnstora chokladbollar. Lägg dem ovanpå kladdkakan.
  8. Smält chokladen till garneringen och ringla över chokladbollarna. Strö över kokos och låt stelna i kylskåp.

Hoppas att det ska smaka. Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
5 years ago

Vilken fin bok du har gjort! Dottern blev jätteglad både för boken och hälsningen i den

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
5 years ago

Vad roligt! Tack snälla för att du delar med dig <3

Stina Pliix
Stina Pliix
5 years ago

Fantastisk fint! De fina bruna pappetiketterna med snöre var köper du dem? De är jättefina och passar dina bakverk.

Snickerskladdkaka

Nästa inlägg

Snickerskladdkaka - recept ur kladdkakor deluxe

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x