Desserter, Tårtor

Himmelsk Jordgubbstårta i glas

Himmelsk Jordgubbstårta i glasHimmelsk Jordgubbstårta. Ja, att det är min absoluta favorit vet ni nog vid det här laget. Och jag vet att ni är många som provat den, och som likt mig älskar den. Så idag när jag kom hem med årets första svenska jordgubbar så satt jag igång i köket diret. Ett par minuter senare så hade jag en variant av min Himmelska Jordgubbstårta framför näsan – nämligen tårta i små glasburkar. Tårta i glas är så himla smidigt, enkelt och blir så gott.

Himmelsk Jordgubbstårta i glasAllra enklast att göra tårta i glas är när du har en bit sockerkaka i skafferiet, alternativt en tårtbotten som blivit dålig på något vis. Jag bakade mina på en tårtbotten som jag gjorde igår kväll. Tårtbotten sjönk ihop i mitten och gick inte att dela i anslag när den var klar, så då fick det bli såhär. Tur i oturen kan man säga.

Vad brukar du göra med överbliven sockerkaka?

Himmelsk Jordgubbstårta i glas, 4 port:

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
o.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färska jordgubbar
6 dl smulad sockerkaka eller tårtbotten

Gör så här:
Börja med att vispa grädden ganska hårt, låt stå.
Blanda philadelphiaosten med florsocker och vaniljsocker i en skål för sig.
Finhacka jordgubbarna och rör ner dem i färskostblandningen.
Vänd ihop grädden med jordgubbsröran, rör till ett fast fluff.
Varva sedan smulad sockerkaka med tårtfyllning i små glasburkar.
Toppa med en liten gubbe (för ögats skull) och avnjut din tårtdessert ihop med någon du gillar.

Himmelsk Jordgubbstårta i glasHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
5 years ago

Hej,
I beskrivningen står det att vaniljsockret ska blandas i men vaniljsocker står inte med bland ingredienserna?

Mvh Åsa

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Åsa
5 years ago

Hej! Oj, jag har nog snurrat till det. Det ska vara 2 tsk vaniljsocker 🙂 Kram! <3

Noa Stenström
Noa Stenström
5 years ago

Asså de här bilderna. <3
Vilken kamera använder du? Tacksam för svar! Ska säkert köpa en kamera snart.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Noa Stenström
5 years ago

Tack snälla! Blir så glad!! Jag använder en Canon EOS 6D mark 2, och till dessa bilder använde jag mitt favoritobjektiv, Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM. Kram! <3

Yvette
Yvette
4 years ago

Hej! Ser supergott ut! Ungefär hur stora är burkarna du använt?

Lotta
Lotta
2 years ago

Min dotter som tar studenten tyckte denna idé var så roligt med tårta i glasburkar så det ska vi servera i barnmatsburkar som jag sparat o blivit ståendes sen dom var små..

Anna
Anna
2 years ago

Hej! Kan man förbereda dessa i glasen några timmar innan de ska serveras?

Ska göra till ett bröllop 😊

Tack på förhand!

Chokladbollar i långpanna

Nästa inlägg

Chokladbollar i långpanna

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x