Chokladbollar, Långpannerecept

Chokladbollar i långpanna

Chokladbollar i långpannaChokladbollar i långpanna. HUR smart är inte det? Jag älskar chokladbollar så mycket, men har tidigare ofta dragit mig för att baka chokladbollar just för att jag är för lat för att rulla dem.. MEN sedan jag kom på idén att baka dem i långpanna för  2 år sedan (finns i arkivet på bloggen) har det blivit så mycket lättare! Jag mixar smeten i min mixer, trycker ut den i en form, breder ut lite smält choklad över och toppar med pärlsocker. Sedan skär jag bara i jämnstora bitar. SÅ smidigt!

Chokladbollar i långpannaFöra att inte tala om hur krämiga de blir? KOLLA! Åh, de är så goda. Har en stor kakburk med dessa i kylskåpet som jag nallar av hela tiden. 🙂

Chokladbollar i långpanna, ca. 35 st:

Ingredienser:
400 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl oboýpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kokt kaffe (går att ersätta med vatten)
100 g mjölkchoklad
ca. 18 dl finmixad havregryn

Garnering:
150 g choklad
1.5 dl pärlsocker

Gör så här:
Börja med att vispa rumsvarmt smör och florsocker till det blir fluffigt.
Tillsätt kakao, oboýpulver, vaniljsocker, kaffe och smält mjölkchoklad. Vispa ihop. Tillsätt sedan havregrynen lite i taget under konstant vispning.
Smeten ska vara kladdig men fast när den är klar.
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm, ställ in i kylskåpet en stund.
Smält chokladen till garneringen och bred den över chokladbollssmeten. Toppa med pärlsocker och låt sedan stå i kylskåp i ca. 30 minuter.
Skär sedan i jämnstora rutor.
Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.

Chokladbollar i långpannaVad tycker ni om denna idé, att baka chokladbollar i långpanna?

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ewa Lindblad
Ewa Lindblad
5 years ago

Låter fantastiskt gott men ber att få återkomma med svaretska testa imorgon❤️

T
T
5 years ago

Wow! Går det att utesluta oboy?

Emmi - explorista.se
5 years ago

Gud vilken smidig grej! 😀

Therese
5 years ago

Mums va gott men måste fråga ska det va 18 dl havregyn? eller 1,8 dl
Tack för ett ljuvligt recept

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therese
5 years ago

18 dl! Eftersom att det blir en hel plåt så går det åt en del! 🙂 Kram!

blomkvistjenny@gmail.com
5 years ago

Toppenide! 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  [email protected]
5 years ago

Ellerhur! 🙂

Dennis
Dennis
5 years ago

Vad är det för choklad du använder till Garnering?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Dennis
5 years ago

Jag använde en 70% choklad 🙂

Lotta
Lotta
5 years ago

Vilken smart idé! Ska testas så snart min sockerfria månad är slut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
5 years ago

Underbart. <3

Ann-Catrin
Ann-Catrin
5 years ago

Detta recept ska jag testa när vi startar upp våran café verksamhet nästa vecka. Kommer att prova lite andra recept med
Jag börjar känna mig motiverad att jobba lite i köket. Du har så fina recept.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ann-Catrin
5 years ago

Men oj vad roligt med Caféverksamhet! Wow! Och såklart jätteroligt att du känner motivation till att stå i köket. Det är ju fantastiskt! Ha en superfin dag. Kram <3

Evelina
Evelina
5 years ago

Går det att strunta i att mixa havregrynen eller blir det inte lika bra då? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Evelina
5 years ago

Givetvis funkar det, men då behövs inte lika mycket havregryn – så gå på känsla! Och nej, det blir inte alls samma sak. Men det är gott! Om du har möjlighet så funkar det bra med en assistent eller elvisp också. Kram! <3

Sofia
Sofia
5 years ago

Hej!
Ska man smälta smöret innan? Och kan man sedan blanda ihop allt i en skål istället för mixer?
Annars undrar jag om man lägger i allt i mixern från början?
Kram ♥️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
5 years ago

Nej, inte smälta smöret! Ja, absolut. Det är enkelt att köra med elvisp till exempel. 🙂 Kram <3

Johanna Ahlström
Johanna Ahlström
5 years ago

Ser riktigt smarriga ut
Använder du mörk eller ljus choklad under pärlsocker?
Mvh Johanna

PERNILLA
PERNILLA
4 years ago

Va komiskt, sådär är jag uppvuxen med att göra chokladbollar på, dvs i långpanna. Vi gjorde alltid dessa i långpanna och tog med till roliga timmen i skolan och bjöd på. Eller snarare våra föräldrar kom sista timmen med långpannor med chokladrutor i och ibland så fick vi själva doppa dem i choklad o strössel, kokos, pärlsocker eller nåt annat dylikt. Kladdigt som attans men ack så gott!!! 😛

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  PERNILLA
4 years ago

Nämen vad roligt att höra! Hade aldrig tidigare sett det. Kul minnen. 🙂 Kram! <3

Nicole
Nicole
4 years ago

Ååh det här måste jag testa!! Det set fantastiskt ut, plus jag älskar chokladbollar
Två frågor: Om man inte gillar oboy, kan man ersätta det med något annat som t.ex. mer kakao och kan man ersätta vaniljsocker med en mindre mängd av vaniljpulver eller steviadroppar?

Patricia
Patricia
3 years ago

Går det att göra dem sockerfria? Typ med honung eller något?

Sofia
Sofia
2 years ago

Om man fryser dom. Vad ska man tänka på då? Ta upp dom 30 min innan och stå i rumstemperatur?

Ellen
Ellen
2 years ago

Hej! En fråga, mäter du upp havregryn en och sen mixar eller mixar du och mäter sen? 🤔

Biskvier i långpanna

Nästa inlägg

Baka i långpanna - 9 goda recept

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x