Pajer

Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldegRabarberpaj med smuldeg, såklart med extra smuldeg. Ja, just denna säsong när Rabarbern växer i varje hörn så känns det högst aktuellt med en ljuvligt god paj på just nyskördad Rabarber. Vi har rabarber nere i vårt trädgårdsland och den växer så det knakar. Hänger knappt med. Och jag älskar det! 🙂

Har du rabarber i trädgården?

Rabarberpaj med smuldeg, 6 port:

Ingredienser:
500 g rabarber
0.25 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
170 g rumsvarmt smör
2.5 dl vetemjöl
2.5 dl havregryn
0.5 dl strösocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°c och tag fram en pajform.
Skölj och skär rabarbern i skivor, lägg i pajformen och strö över 0.25 dl strösocker samt vaniljsocker.
Nyp ihop smör, vetemjöl, havregryn och 0.5 dl strösocker till en smuldeg.
Strö smuldegen över rabarbern och grädda pajen mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
Serveras med mycket vaniljvisp.

Hoppas att det ska smaka! Om du har några tips på vad jag kan baka med rabarber så får du gärna lämna en kommentar. ♥

 

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sabina
Sabina
3 years ago

Åh vad gott detta ser ut! Ska strax ta och sätta mig på cykeln och åka iväg till affären och att köpa lite rabarber för att göra receptet 🙂 Gällande annat man kan göra med rabarber så tänker jag att en rabarberpanacotta kanske vore gott? Kram <3

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sabina
3 years ago

Kul! JA! Pannacotta blir det 🙂 Tack och kram. <3

Lina
Lina
3 years ago

Så gott, gjorde också rabarberpaj idag.. måste ta vara på rabarberna ett tips som du kan baka med rabarber är rabarberkladdkaka med vit choklad, gjorde det i fredags.. så gott

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
3 years ago

Så himla lustigt! Jag bakade en sådan kladdkaka för en vecka sedan och det receptet publicerades idag! SÅ GOTT! 🙂 Kram! <3

Lina
Lina
3 years ago

Kom på en sak till du kan baka med rabarber rulltårta med hallon & rabarberfyllning

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
3 years ago

Låter sååå gott! Måste absolut prova 😀

AnnaLena
AnnaLena
3 years ago

Hej Frida,
Jag älskar Rabarber Custard Paj. Vet inte vad det heter på svenska. Det är en ägg blandning som hälls över rabarbern. Så gott med vanilj sås till. Kanske Du har ett bra recept??
MVH/Anna-Lena i Seattle

Birgit Wikström
3 years ago

Oj, vad du är duktig!!! Jag är snart 80 år och njuter av dina recept och alla bilder, idag har jag bakat aftereight snittar

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Birgit Wikström
3 years ago

Tusen tack, blir så glad! De snittarna är en av mina favoritkakor. Så goda! Vad roligt att ha dig här inne. Stor kram! <3

Ingegerd ERIXON
3 years ago

Ingegerd E rixon
Reply to  Ingegerd ERIXON
3 years ago

Är rec rätt på rabarberpaj med smuldeg, min blev jättesur och torr

Frida
Frida
2 years ago

Så gott! Funderar på att baka några av sina olika bärpajer till min examen. Men kommer dessvärre inte hinna göra dem samma dag. Vad är ditt tips? Kan man göra de dagen innan å bara ha i kylen, färdigbakade? Å bara värma lite innan servering dagen efter? Eller kan man baka den och sen frysa in? Eller ska jag helt enkelt göra något annat?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
2 years ago

Vad kul! Du kan baka dem dagen innan och sedan förvara dem i kylen precis som du skriver. Och som du även nämner är det allra godast att värma på pajerna lite innan servering också! Kram <3

Sommartårta

Nästa inlägg

Glutenfri Sommartårta

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x