Glutenfritt, Tårtor

Glutenfri Sommartårta

SommartårtaEn naturligt glutenfri Sommartårta som smakar som en riktig sommardröm. Bottnarna är av ungefär samma smet som till kokostoppar. Förstår ni så gott? Jag rörde ner lite citronskal- och saft i smeten för att få in lite syra, och det blev en perfekt balans mellan sötma och syra.
För er som älskar kokos är detta verkligen ett måste i sommar!

Glutenfri SommartårtaBottnarna blev otroligt saftiga! Att göra tårtbottnar av kokostoppsmet var någonting som jag bara kom på att jag skulle prova. Jag hade egentligen inga höga förväntningar men OJ så bra tårtan blev. Min man tog två stora bitar, och han gillar inte direkt kokos. Så roligt! Jag åt också två bitar, men å andra sidan så älskar jag verkligen kokos. Om du gör tårtbottnarna i förväg så svänger du ihop denna tårta på knappt 5 minuter när det väl är dags. Den enda fyllningen är vispgrädde och jordgubbar.

Glutenfri Sommartårta, 8 bitar:

Ingredienser Tårtbotten:
75 g smör
1.5 dl strösocker
3 ägg
5 dl kokos
1 citron – skal & saft

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
ev. andra bär till dekoration

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Drag bort från värmen när smöret har smält och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop en kladdig smet och låt stå i 10 minuter.
Tag botten av en springform (22 cm) och lägg under bakplåtspapperet – mät så att det får plats två på samma plåt. Klicka ut hälften av smeten på formen och bred ut så att smeten täcker springformsbotten. Gör samma sak med andra hälften. Grädda tårtbotten mitt i ugnen i ca. 20 minuter – till en gyllene färg. Tag ut och låt svalna helt.
Vispa upp grädden fluffig och skiva jordgubbarna.
Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och lägg på hälften av jordgubbarna. Lägg på andra tårtbotten och klicka ut vispgrädden. Toppa med resterande jordgubbar och eventuellt andra bär.

Glutenfri SommartårtaHoppas att det ska smaka. ♥

 

Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni vill se fler Glutenfria recept här på bloggen.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louise
Louise
5 years ago

Så mumsigt. 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Louise
5 years ago

Ellerhur!! 🙂

Caroline
5 years ago

Ser fantastiskt god ut, den ska jag prova i sommar! 🙂

Alma
Alma
5 years ago

Min mamma är gluten så den här ska jag nog baka till hennes födelsedag ( tur att hon fyller på sommaren haha )

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Alma
5 years ago

Vad roligt! Hoppas att det ska smaka 🙂 Kram <3

Bea
Bea
5 years ago

Hej Frida!

Måste bara börja med att säga att jag älskar din blogg! Så inspirerande och fin!

Tänkte eventuellt baka denna till midsommar då vi har både gluten- och äggallergi bland gästerna. Tror du man kan byta ut äggen mot kikärtspad eller har du något annat tips? 🙂

Annica
Annica
5 years ago

Låter så gott!
Hur långt innan vågar man göra bottnarna?

Emma
Emma
5 years ago

Hej Frida! kan man göra bottnarna i förväg och frysa ned tror du?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
5 years ago

Det går jättebra!! 🙂

Emelie
Emelie
5 years ago

Skulle den himmelska jordgubbsfyllningen passa bra till? ☺️

Sandra
Sandra
4 years ago

Ser smarrig ut! Vet du om man kan byta ut äggen?

Jenny
Jenny
3 years ago

Hur får man vispgrädden så slät och fin?

Emma
Emma
10 months ago

Hej
Hur långt innan kan man göra bottnarna, du gör super härliga recept.

Nästa inlägg

Falafelrulle

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x