Kladdkakor och Brownies

Rabarberkladdkaka

RabarberkladdkakaHar ni mycket Rabarber nu?
Vi har massor! De växer så det knakar. Och någonting som absolut måste bakas med Rabarber, förutom rabarberpaj, är en Rabarberkladdkaka. Har ni inte provat det så bör ni prova omedelbums! Jag har lite vit choklad i min kladdis och det söta från chokladen gör sig så himla fint ihop med det syrliga från rabarbern. Mums!

RabarberkladdkakaKladdkakan blir perfekt kladdig. En klick lättvispad grädde till denna kladdkaka är supergott.

Rabarberkladdkaka, 10 bitar:

Ingredienser:
150 g rabarber + 1 msk strösocker & 1 msk mjöl
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en form (22 cm) med löstagbar kant.
Skölj och hacka rabarbern, blanda den sedan med 1 msk strösocker och 1 msk vetemjöl, låt stå.
Smält smöret i en kastrull och rör ner den vita chokladen. Rör om tills allt smält. Tillsätt sedan äggen – ett i taget. Rör ner strösocker, vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Toppa med rabarbern och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter.
Kanten ska vara fast och mitten ska vobbla lite när kakan är klar. Tag ut och låt svalna en aning, ställ sedan kakan i kylskåpet i ca. 2 timmar.

RabarberkladdkakaLycka till med din Rabarberkladdkaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
alice
alice
5 years ago

Hej Frida! älskar dom allra flesta av dina recept, men en del recept på dina kladdkakor som jag har gjort blir liksom väldigt torra i kanterna och råkladdiga inuti.. ojämnt liksom.. förstår ju att det är svårt att få en helt jämn gräddning men hoppas du förstår min fråga.. finns det ngt man kan göra för att undvika detta? hänt med dina recept på kanelbullekladdkaka bland annat…

tack för bra blogg

Caroline
Caroline
5 years ago

Hej Frida! Vill börja med att tack för en toppen blogg som bjuder på massor av inspiration! Jag tänkte baka gammelfarmors citronkaka men blev osäker på mängden citronsaft. Det står att det ska vara skal från 2 citroner och saft från 1 1/12 citroner.. kände att det där med 1/12 kändes konstigt..?

http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2015/03/08/gammelfarmors-citronkaka/

Julia
Julia
5 years ago

Hej Frida! Ville bara slänga in en kommentar och tacka för en superbra blogg!! Man blir verkligen inspirerad av alla fina och goda recept! Gjorde denna rabarberkladdkaka och bjöd på ikväll och den uppskattades av alla! Liksom alla andra gånger man gjort något av dina recept och bjudit på:) Dina no bake fudgepajer är to die for!!
Kram 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Julia
5 years ago

Hej fina du! Men så glad jag blir!! Tack snälla för att du delar med dig. Och vad roligt att du uppskattar recepten. Stor kram! ❤️

Alicia
Alicia
5 years ago

Hej!
Hur länge kan man ha denna i kylen innan den ska ätas? Går den att frysa? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Alicia
5 years ago

-Du kan ha den i kylen åtminstone 2 dagar. Ja, den går även att frysa 🙂

Anette
Anette
5 years ago

Denne var fantastisk god!!! Balansen mellom rabarbraen og den hvite sjokoladen – WOW :)! Takk for all inspirasjon 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anette
5 years ago

Vad roligt att höra!! Tack snälla för att du delar med dig. Kram <3

Rabarberpaj med smuldeg

Nästa inlägg

Rabarberpaj med smuldeg

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x