När jag inte kunde bestämma mig för vad jag var mest sugen på så bakade jag både Chocolate chip cookie och Kladdkaka i samma form. Det blev himmelskt gott och så himla kul att baka!
Det blev halva formen med chocolate chip cookie- kaka och halva formen med en ljuvlig kladdkaka. Perfekt ifall barnen önskar olika eller ifall du får kräsna gäster på besök.. 🙂
Chocolate chip cookie och kladdkaka,
Ingredienser Chocolate chip cookie:
150 g rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl chokladknappar
Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Gör så här:
Chocolate chip cookie:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper (funkar också med en rund springform, 24 cm). Rör ihop smör, farinsocker och strösocker krämigt. Tillsätt sedan vaniljsocker och äggen – ett i taget. Arbeta sedan ner vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ihop en smidig deg (den ska vara kladdig). Tillsätt sedan 2/3 av chokladknapparna och tryck ut degen i halva formen.
Kladdkaka: Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan det smälta smöret och rör ihop. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär i den.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Nej, men alltså jag dööööör vad gott!!!!!!!!!!
Bästa kombinationen, måste testa med en gång!! När du skriver brun farin i recepten, använder du strö eller den mjukare varianten?
Strö!! 🙂
Hi.can this cake be freezed?does it remain fresh after it cones out of freezer?