Kakor, Kladdkakor och Brownies

Chocolate chip cookie och Kladdkaka

När jag inte kunde bestämma mig för vad jag var mest sugen på så bakade jag både Chocolate chip cookie och Kladdkaka i samma form. Det blev himmelskt gott och så himla kul att baka!

Chocolate chip cookie och kladdkakaDet blev halva formen med chocolate chip cookie- kaka och halva formen med en ljuvlig kladdkaka. Perfekt ifall barnen önskar olika eller ifall du får kräsna gäster på besök.. 🙂

Chocolate chip cookie och kladdkaka

Chocolate chip cookie och kladdkaka,

Ingredienser Chocolate chip cookie:
150 g rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl chokladknappar

Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Gör så här:
Chocolate chip cookie:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper (funkar också med en rund springform, 24 cm). Rör ihop smör, farinsocker och strösocker krämigt. Tillsätt sedan vaniljsocker och äggen – ett i taget. Arbeta sedan ner vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ihop en smidig deg (den ska vara kladdig). Tillsätt sedan 2/3 av chokladknapparna och tryck ut degen i halva formen.
Kladdkaka: Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan det smälta smöret och rör ihop. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär i den.

Chocolate chip cookie och kladdkakaHoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
angelica.lagergren@icloud.com
6 years ago

Nej, men alltså jag dööööör vad gott!!!!!!!!!!

Annie
Annie
6 years ago

Bästa kombinationen, måste testa med en gång!! När du skriver brun farin i recepten, använder du strö eller den mjukare varianten?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Annie
6 years ago

Strö!! 🙂

Samreen
Samreen
2 years ago

Hi.can this cake be freezed?does it remain fresh after it cones out of freezer?

Dumlekakor

Nästa inlägg

Dumlekakor

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x