Dumle, Småkakor

Dumlekakor

Dumlekakor. Spröda småkakor med smak av choklad och med en dumlekola i mitten. Dessa småkakor gör succé på alla kalas. Älskas av såväl stora som små.

DumlekakorJag älskar dessa kakor. De är enkla att baka och går att göra till sina egna favoriter. Du kan fylla dina kakor med precis det du önskar. Jag gillar kombinationen choklad och dumle och har därför valt att göra chokladkakor som jag fyllt med just dumle. Jag bakar mina kakor i små muffinsformar. Om du tänkt baka i större formar så skulle jag rekommendera att halvera antalet kakor eller dubblera ingredienserna. 🙂

Dumlekakor, 20 st:

Ingredienser:
150 g smör
0.75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
20 dumlekolor

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°c och placera ut 20 små muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
Nyp ihop alla ingredienser (utom dumle) till en smidig deg. Rulla degen till 20 jämnstora bollar och lägg dem i formarna.
Tryck ner en dumlekola i varje form och grädda sedan kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter.

DumlekakorSe så ljuvliga de ser ut! Jag vill liksom dyka in i datorn och käka upp allihopa. Ångrar nästan att jag gav bort dem.. Hihi.

Lycka till med Kakbaket! Ha en superfin kväll! Kram. ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennie
Jennie
6 years ago

Hej!

Jag har för mig att du haft ett annat recept med dumlekakor, där kakorna var ljusa och man skulle ha två dumlekolor i varje kaka. Jag kan inte hitta det recept längre.
Jag hade sparat ner det i en app (Stowr) och när jag klickar på länken till receptet kommer din blogg upp men inte receptet. Så därför antar jag att det är du som haft receptet på bloggen…känner du igen det?
De kakorna var nämligen de bästa dumlekakorna jag ätit, de blev alltid perfekta och nu kan jag inte hitta receptet någonstans…

Jennie
Jennie
6 years ago

Du vet inte vilka kakor jag menar?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jennie
6 years ago

Hej! Jag ska kolla i mitt arkiv!! Kram <3

Jennie
Jennie
Reply to  Frida Skattberg
6 years ago

Tack snälla!!! Om jag inte mins helt fel så nämndes din pappa i samband med receptet, kanske att det var hans eller nästa kakorna han visste…men det kan jag ha fel om. Vet iaf säkert att det är din blogg jag hittat receptet på för jag hittade bilden på kakorna i plåten när jag googlade och den bilden låg på pinesterst eller vad den sidan heter.

//Jennie

Kokostoscakaka

Nästa inlägg

Kokostoscakaka

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x