Mjuka kakor

Kokostoscakaka

Baka en magiskt god kokostosca! En supersaftig sockerkaksbotten som toppas med en seg kolaaktig Kokostosca – en riktig kalaskaka.

KokostoscakakaToscakaka är en gammal klassisk kaka som har bjudits på vid otaligt många kafferep. Det är en kaka som är enkel att baka och som räcker till 16 personer. Åtminstone den Toscakakan som jag bakar. Givetvis går det att dubblera eller halvera receptet beroende på hur stort sällskap ni är som ska fika. Det går även utmärkt att frysa in kakan och plocka fram när sötsuget gör sig påmint.

Vanligtvis så bakas toscakaka med mandel i själva toscan. Jag har valt att använda kokos i min då jag gärna ser att även de med nötallergi ska kunna avnjuta min kaka. Men du kan ta motsvarande mängd av valfria nötter, kärnor eller frön. 

Kokostoscakaka, 16 bitar:

Ingredienser Sockerkaka:
100 g smör
3 msk mjölk
2 ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt

Ingredienser Kokostosca:
100 g smör
1 dl ljust muscovadosocker (funkar även med strö)
1.5 msk mjölk
1.5 msk vetemjöl
100 g riven kokos

Gör så här:
Sockerkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (25×30 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält ihop smör och mjölk, låt stå och svalna en aning.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan smörblandningen och de torra ingredienserna. Vänd runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 15 minuter. – Gör toscan!
Tosca: Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan socker, mjölk och vetemjöl. Låt puttra ihop tills smeten tjocknar en aning och rör sedan ner kokosen. Klicka sedan ut smeten över kakan och grädda sedan kakan i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter – eller tills toscan fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter kakan ur formen.

KokostoscakakaHoppas att det ska smaka. Lycka till med din Kokostoscakaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ost och Broccolisoppa

Nästa inlägg

Ost och Broccolisoppa - recept

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x