Julbak, Snittkakor

Saffranssnittar – Kolasnittar med smak av Lussebulle

Saffranssnittar – Småkakor som smakar precis som en nygräddad Lussebulle. Småkakan får sin fina gula färg av saffranet och blir seg/krispig i konsistensen.

SaffranssnittarDessa småkakor MÅSTE finnas på vårt gottebord under julen. Alltid. För de är verkligen supergoda och gör lika stor succé varje gång de dukas fram. Receptet är mitt recept på Kanelbullesnittar som grund.
Saffranssnittarna är väldigt enkla att baka och du får ut många kakor av en sats. Perfekt också ifall du blir sugen på Lussebullar men inte orkar stå i köket i flera timmar. 😉

Saffranssnittar, 50 st:

Ingredienser:
150 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
1.5 msk sirap, ljus
3 3/4 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 g saffran
+ 1 ägg & pärlsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom ägg och pärlsocker till en smidig deg.
Rulla till tre längder och lägg på plåten, platta till en aning.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.

SaffranssnittarHoppas att det ska smaka. Lycka till ♥

Fler recept på snittar:
Snickerssnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
Kanelbullesnittar

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin Fredriksson
Karin Fredriksson
3 years ago

Gjorde dessa nyss, SÅ goda!! Blir dom lika goda om man fryser dom och tar fram till jul?!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Karin Fredriksson
3 years ago

Vad roligt att du gillar dem! Ja, de blir lika goda om du fryser dem till jul! Kram <3

Susanne
Susanne
3 years ago

Gjorde dessa förut och dom blev jätte godaså enkelt att slänga ihop och ett toppen recept

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Susanne
3 years ago

Vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig. Kram! <3

Kristensson
Kristensson
3 years ago

Kan man byta ut smöret mot mjölkfrittsmör? Tar man i så fall lika mkt?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kristensson
3 years ago

Svar ja på båda! 🙂

Kristensson
Kristensson
3 years ago

Provade att baka dessa igår. Såååå himla goda och saftiga! Tack för ett superbra recept!

(Råkade dock ha i för mkt bakpulver men de gjorde de bara fluffiga )

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kristensson
3 years ago

Vad roligt att du gillade dem! Kram <3

Anneli
Anneli
2 years ago

tyvärr så blev min första sats inte gul man känner av saffranen väldigt svagt men andra satsen blanda ja saffranen med sirapen och 0.5 msk vatten för att få fram den gula färger å smaken

Elin
Elin
2 years ago

Ser jättegott ut! Kan man pensla med vatten och ta på ströbröd? Äggallergi

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elin
2 years ago

Det går jättebra med vatten! 🙂

Elin
Elin
2 years ago

Menade pärlsocker givetvis, haha!

Bea
Bea
2 years ago

Så galet goda snittar! Dina recept är Bäst❣️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bea
2 years ago

DU är bäst! Du gör mig glad. Kram <3

Elisabet
Elisabet
1 year ago

Tack för alla goda recept och inspiration! Hur länge kan dessa kakor förvaras i rumstemperatur?

Kladdkaka med Skumtomtefluff

Nästa inlägg

Kladdkaka med Skumtomtefluff

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x