Grytor, Veganskt

Vegetarisk Bourguignon

Vegetarisk Bourguignon – en klassisk fransk gryta i vegetarisk tappning.

Denna gryta är perfekt att koka ihop när du har rot- och grönsaker i kylskåpet eller skafferiet som börjar bli dåliga. I denna gryta använde jag både paprikor, zucchini och morötter som sett sina bästa dagar. Men i grytan blev det otroligt gott. Det är verkligen Mat-smart att göra gryta av kylskåpsrens.

Vegetarisk Bourguignon, 4 pers:

Ingredienser:
2 msk olivolja
1 stor gul lök (funkar även med röd)
2 vitlöksklyftor
300 g anamma vegobitar
2 röda paprikor
2 stora morötter
1 zucchini
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
5 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kinesisk soja
2 grönsaksbuljongtärningar
3 lagerblad
salt & peppar efter smak

Gör så här:
Börja med att hacka alla rot- och grönsaker i önskad storlek.
Hetta sedan upp en gryta med olivolja på hög värme. Rör ner lök och vitlök, låt fräsa tills löken blivit mjuk. Tillsätt sedan vegobitarna och stek tills de fått fin yta.
Rör ner resterande ingredienser. Vetemjölet bör tillsättas under vispning för att förhindra att det blir klumpar.
Tillsätt mer vatten om det inte täcker ingredienserna i grytan.
Tillsätt vetemjöl efter önskad tjocklek på skyn.
Låt sedan sjuda under lock i ca. 1.5-2 h. Smaka av med salt och peppar.
Serveras gärna till kokt potatis eller hemgjort potatismos.

  • Om du till exempel inte gillar zucchini så kan du skippa det. Tillsätt istället något du tycker om. Detta är ett bra grundrecept som ni kan använda er av till egna experiment. Så känn inte att ni behöver åka in och handla paprika bara för att det fattas – det funkar bra utan också.

Lycka till med din Vegetariska Bourguignon ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Gotland Grand National

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x