Halloween, Småkakor

Kakor till Halloween

Kakor till halloweenLättbakade, spökliga kakor att servera till Halloween. Utöver kladdkakan som är basen av dessa kakor så krävs endast tre ingredienser. Och det är Marshmallows, vit choklad och mörk choklad. Och dessa Spöken går att göra på vilken kaka som helst. Eller varför inte på toppen av en tårta?

kakor till halloween

Spökkakor till Halloween, 10 st:

Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ingredienser Spöken:
10 stora marshmallows
200 g vit choklad
50 g mörk choklad

Gör så här:
Kladdkakan: 
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en brödform (1.5l) med bakplåtspapper. Smält sedan smöret, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan det smälta smöret och resterande ingredienser. Arbeta ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter (kakan ska vara fast- men inte torr när den är klar), tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
Spökkakor: Tag fram kladdkakan och dela den i 10 jämnstora bitar där du är säker på att en marshmallow får plats på varje bit. Smält vit och mörk choklad för sig.
Ställ en marshmallow på varje kaka. Ringla över en rågad tsk vit choklad på varje marshmallow, så att de får som ett täcke av sig. Låt sedan stelna 10-15 minuter i kylskåp innan du målar ögon och mun med den mörka chokladen.

kakor till halloweenHoppas att dina spökkakor blir bra!

Jag bakar även dessa på min Youtubekanal 🙂

 

Om ni har någonting som ni önskar att få se på bloggen inför Halloween så får ni gärna kommentera detta inlägg. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Linscurry

Nästa inlägg

Linscurry med Kokosmjölk

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x