Mat

Linscurry med Kokosmjölk

LinscurryI denna Linscurry möts goda smaker som curry, tomat, lök och krämig kokosmjölk. Grytan innehåller goda grön- och rotsaker och är kryddad med bland annat ingefära.

Linscurry med kokosmjölk, 4 port:

Ingredienser:
2 msk olja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stora tomater
1 stor, röd paprika
1 zucchini
2 morötter
400 ml kokosmjölk
5 dl vatten
3 dl röda eller gröna linser (jag brukar köra 50-50)
0.5 tsk riven färsk ingefära (funkar även med dubbel mängd torkad, malen)
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk curry
Salt & peppar efter smak

Gör så här:
Börja med att hacka lök, vitlök, tomater, paprika och zucchini. Riv morot och ingefära. Hetta upp en gryta med olja och fräs sedan grön- och rotsakerna tills de blivit mjuka, ca. 5 minuter.
Tillsätt sedan kokosmjölk och vatten, rör om och låt koka upp. Tillsätt linser och kryddor. Låt koka i ca. 25 minuter. Serveras gärna med ris.

Viktigt att veta är att detta recept inte måste följas till punkt och pricka för att det ska bli gott. Har du inga morötter hemma? – Skippa dem då! Du kanske har något annat hemma istället, t.ex. Aubergin? Sötpotatis? Ja, du kan använda i stort sett vad som helst i denna Linscurry. Jag utgår alltid från detta recept men tar de rot- och grönsaker som jag har hemma, jag tar alltid de som är äldst först. Ofta sådana som många förmodligen inte skulle äta ”råa”. Grytor är ett bra sätt att ta reda på grönsaker som sett sina bästa dagar. 

LinscurryHoppas att det ska smaka. 🙂 

Vill ni se mer vegetariska Matrecept här bland alla sötsaker? Klicka i sådant fall på hjärtat här nedan. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
Frida
6 years ago

Tack för en fantastiskt härlig och inspirerande blogg! Jag vill baka ALLT du gör! Jag skulle vilja önska ett inlägg med dina bästa tips på redskap, formar, utrustning, fat etc. etc. Dina favoriter och must-haves, helt enkelt! 🙂

Erika
6 years ago

Att man inte äter vegetariskt oftare, ser ju supernice ut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Erika
6 years ago

Jamen det är SÅ gott! Prova!! 🙂 Kram

Isabel
Isabel
6 years ago

Ser gärna lite vegetariskt mellan sötsakerna, det är så himla svårt tycker jag att komma på något vegetariskt att laga

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Isabel
6 years ago

Det kommer mer veg!! Kram <3

Elina
Elina
4 years ago

Hej! Jag undrar om man kan byta ut tomaterna mot något annat? Ingen tomatälskare här inte… krossade tomater och ketchup gillar jag dock hehe. Tacksam för svar!

Denisa
Denisa
Reply to  Elina
4 years ago

Har provat med krossade tomater och det funkar bara bra! Lika gott oavsett

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Denisa
4 years ago

Mums!! 🙂

Kladdkaka med chokladmaräng

Nästa inlägg

Kladdkaka med chokladmaräng

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x