Denna Kladdkaka med Chokladmaräng är verkligen himmelskt god. Kladdkaka, choklad, maräng. Allt i samma kaka.
Jag tog nämligen fram detta recept till ett samarbete på instagram för flera månader sedan. Ett samarbete som jag hade ihop med Smakbox och Lindt choklad. Jag har snällt frågat ifall jag får dela det med er här på bloggen också, och det fick jag såklart. Samarbetet har alltså ingenting med detta inlägg att göra, utan jag vill helt enkelt bara dela receptet med er här också.
Kladdkaka med Chokladmaräng, 8 bitar:
Ingredienser Kladdkaka:
150 g smör
50 g choklad, jag använder lindt extra creamy
2 ägg
1.5 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Ingredienser Maräng:
4 äggvitor
1.5 dl strösocker
100 g choklad, jag använder lindt extra creamy
Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm.
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker och tillsätt sedan de torra ingredienserna.
Rör ner smöret och arbeta ihop en slät smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
Chokladmaräng: Vispa upp ägg och hälften av strösockret till ett hårt fluff, i en assistent eller med elvisp. Tillsätt sedan resterande socker lite i taget under konstant vispning. Smält chokladen och ringla ner den i marängen.
Bred marängen på kakan och grädda kakan i ugnen på 200°C i ca. 5 minuter, tills marängen fått lite färg.
Serveras direkt.
Hoppas att det ska smaka. ♥