Nu har jag gjort det igen – bakat en ljuvligt god chokladfudgepaj med kola. Den här gången med Kinapuffar både i- och på pajen. Denna blev den nya favoriten även om min centerpaj också är himmelsk.
Chokladfudgepaj med kola, 10 bitar:
Ingredienser:
1.5 paket oreokakor
50 g smör, smält
2 påsar werthers original, mjuka karameller
0.5 dl vispgrädde
0.5 burk kondenserad, sötad mjölk
200 g mörk choklad
3 dl kinasnacks
Gör så här:
- Börja med att köra oreokakorna i mixern till ett fint ”pulver”, blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en pajform, 22 cm, ställ i kylskåp.
- Smält ihop kolakaramellerna och vispgrädden på låg värme i en kastrull, eller i micron. Rör om tills alla kolor smält ordentligt. Strö ut 2 dl kinapuffar i botten av pajen och häll sedan över kolan, bred ut kolan i hela pajen och ställ sedan i kylskåp medan du gör fudgen.
- Smält chokladen och rör ner den kondenserade mjölken, bred ut fudgen på kolan och strö sedan över resterande kinapuffar. Låt stelna helt i kylskåp.
Missa inte min film på när jag bakar denna Chokladfudgepaj. Den kommer upp i eftermiddag och ni hittar den på min facebooksida, här.
Lycka till med bakningen! ♥
Men asså!!! Dör choklad & kola drömmen!!
Ellerhur? Kram goding!!
Såg den på din instagram, måste verkligen testa!
Ser helt underbart gott ut
Hur många % mörk choklad använder du?
Hej! Jag använder Marabou mörk 200g, på den står det att den innehåller minst 44%. Det bör inte vara någon ljusare choklad än så för då stelnar inte fudgen. Kram! <3
Visst borde de funka med andra kakor om man inte tycker om oreo?
Ja, det funkar med andra kakor också! 🙂 Kram!
Hur många gram är det i werhers påsarna? Tänkte använda andra kolor men vet inte hur mycket som behövs
Hej. Ska man mixa den vita fyllningen som är i oreo kakorna oxå?
Svar ja!
Kan man på något sätt göra den glutenfri?
Hitta substitut för alla ingredienser som innehåller gluten. Men min gissning är nej eftersom typ allt godis innehåller gluten men gör lite forskning på ingredienserna 🙂
Går den att frysa?
Det funkar! 🙂
Kan man ta bara choklad-kondenserad mjölk ist för kondenserad mjölk+ choklad?
Tack
Hej! Nej, det blir inte samma sak. Chokladen behövs i fudgen för att den ska stelna 🙂 Och den kondenserade chokladmjölken är mer som en karamelliserad mjölk (kolakräm) i konsistens. Kram!
Är det verkligen kondenserad mjölk? Inte karamelliserad?
KONDENSERAD 🙂 Kram!
Ska man koka burken med kodenserade mjölken så de blir som en kola?? Eller stelnar den ändå tillsammans med chokladen??
Nej, den ska inte kokas! Den stelnar till en len fudge tillsammans med chokladen. Kram <3