No bake, Pajer

Chokladfudgepaj med kola

chokladfudgepaj med kola

chokladfudgepaj med kolaNu har jag gjort det igen – bakat en ljuvligt god chokladfudgepaj med kola. Den här gången med Kinapuffar både i- och på pajen. Denna blev den nya favoriten även om min centerpaj också är himmelsk.

Chokladfudgepaj med kola, 10 bitar:

Ingredienser:
1.5 paket oreokakor
50 g smör, smält
2 påsar werthers original, mjuka karameller
0.5 dl vispgrädde
0.5 burk kondenserad, sötad mjölk
200 g mörk choklad
3 dl kinasnacks

Gör så här:

  1. Börja med att köra oreokakorna i mixern till ett fint ”pulver”, blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en pajform, 22 cm, ställ i kylskåp.
  2. Smält ihop kolakaramellerna och vispgrädden på låg värme i en kastrull, eller i micron. Rör om tills alla kolor smält ordentligt. Strö ut 2 dl kinapuffar i botten av pajen och häll sedan över kolan, bred ut kolan i hela pajen och ställ sedan i kylskåp medan du gör fudgen.
  3. Smält chokladen och rör ner den kondenserade mjölken, bred ut fudgen på kolan och strö sedan över resterande kinapuffar. Låt stelna helt i kylskåp.

chokladfudgepaj med kolaMissa inte min film på när jag bakar denna Chokladfudgepaj. Den kommer upp i eftermiddag och ni hittar den på min facebooksidahär.

 Lycka till med bakningen! ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
6 years ago

Men asså!!! Dör choklad & kola drömmen!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elin
6 years ago

Ellerhur? Kram goding!!

Jossan
6 years ago

Såg den på din instagram, måste verkligen testa!

Sandra
Sandra
6 years ago

Ser helt underbart gott ut
Hur många % mörk choklad använder du?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
6 years ago

Hej! Jag använder Marabou mörk 200g, på den står det att den innehåller minst 44%. Det bör inte vara någon ljusare choklad än så för då stelnar inte fudgen. Kram! <3

Carro
Carro
6 years ago

Visst borde de funka med andra kakor om man inte tycker om oreo?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Carro
6 years ago

Ja, det funkar med andra kakor också! 🙂 Kram!

Marie
Marie
6 years ago

Hur många gram är det i werhers påsarna? Tänkte använda andra kolor men vet inte hur mycket som behövs

Linn
Linn
6 years ago

Hej. Ska man mixa den vita fyllningen som är i oreo kakorna oxå?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linn
6 years ago

Svar ja!

Linn
Linn
6 years ago

Kan man på något sätt göra den glutenfri?

Ola
Ola
Reply to  Linn
6 years ago

Hitta substitut för alla ingredienser som innehåller gluten. Men min gissning är nej eftersom typ allt godis innehåller gluten men gör lite forskning på ingredienserna 🙂

Conny
Conny
6 years ago

Går den att frysa?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Conny
6 years ago

Det funkar! 🙂

Therese
Therese
6 years ago

Kan man ta bara choklad-kondenserad mjölk ist för kondenserad mjölk+ choklad?
Tack

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therese
6 years ago

Hej! Nej, det blir inte samma sak. Chokladen behövs i fudgen för att den ska stelna 🙂 Och den kondenserade chokladmjölken är mer som en karamelliserad mjölk (kolakräm) i konsistens. Kram!

Kicki
Kicki
6 years ago

Är det verkligen kondenserad mjölk? Inte karamelliserad?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kicki
6 years ago

KONDENSERAD 🙂 Kram!

Anna ylitalo
Anna ylitalo
6 years ago

Ska man koka burken med kodenserade mjölken så de blir som en kola?? Eller stelnar den ändå tillsammans med chokladen??

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna ylitalo
6 years ago

Nej, den ska inte kokas! Den stelnar till en len fudge tillsammans med chokladen. Kram <3

äppelkaka i långpanna

Nästa inlägg

Äppelkaka i långpanna

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x