Pajer

No bake paj med Kola och Choklad

No bake chokladfudgepaj med kola

No bake chokladfudgepaj med kolaJag har tidigare bakat en No bake- chokladfudgepaj, den bakade jag med hallon, och botten var gjord av andra kex. Otroligt god, men jag undrar om inte denna med kolachoklad, och center ändå tar priset. Den må vara söt, men fantastiskt god.

No bake paj med kola & choklad, 10 bitar:

Ingredienser:
1.5 paket oreokakor
50 g smör, smält
2 påsar werthers original, mjuka karameller
0.5 dl vispgrädde
0.5 burk kondenserad, sötad mjölk
200 g mörk choklad
2-3 rullar centergodis

Gör så här:

  1. Börja med att köra oreokakorna i mixern till ett fint ”pulver”, blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en pajform, 22 cm, ställ i kylskåp.
  2. Smält ihop kolakaramellerna och vispgrädden på låg värme i en kastrull, eller i micron. Rör om tills alla kolor smält ordentligt. Häll kolan över pajbotten och ställ sedan in i kylskåp.
  3. Smält chokladen och rör ner den kondenserade mjölken, bred ut fudgen på kolan och tryck sedan ner centergodis. Låt stelna helt i kylskåp.

No bake chokladfudgepaj med kolaSåhär kan det se ut när du tagit en tugga av en pajbit. GOTT! 🙂

Lycka till med bakningen! Ha en toppenfin kväll. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

28 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann
Ann
6 years ago

Vilken choklad använder du? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ann
6 years ago

Marabou mörk 200g chokladkaka 🙂

Sofia
Sofia
6 years ago

Himmelsk paj men ska fyllningen i oreokakorna va med i botten eller separeras först?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
6 years ago

De ska vara med! 🙂

Ida Eriksson
Ida Eriksson
6 years ago

Hur länge måste pajen stå i kylen för att stelna? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida Eriksson
6 years ago

Ca. 20 min 🙂 kram!

Ellen Schutz
6 years ago

Om man inte hittar dom kolorna vad kan man ta då? eller koka egen , har du isf något recept som kan passa ?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ellen Schutz
6 years ago

Hej! Du kan antingen använda andra, liknande kolor. Mjuka smörkolakarameller. Annars kan du, precis som du skriver, göra en egen kola. Ta ett recept på knäck (uteslut mandlarna) och koka till ca. 122°. Blir super! Lycka till. <3

Marie
Marie
6 years ago

Hur stor burk med kondenserad mjölk har du använt?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marie
6 years ago

397 gram är den burkan på! Och hälften av den har jag använt 🙂 Ska skriva till det i receptet! Kram <3

Rebecca h
Rebecca h
6 years ago

HEJ! Kondenserad mjölk är de den som är rinnande eller fast?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rebecca h
6 years ago

Rinnande!! 🙂

Frida
Frida
6 years ago

Hej Frida! Spelar de någon roll vad det är för form eller kan man göra i en vanlig pajform? Eller är de lättare med en form med avtagbara kanter?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
6 years ago

Du kan göra den i en vanlig pajform också, men då kan du däremot inte lyfta ur den ur formen. 🙂 Kram!

Frida
Frida
6 years ago

Är det karameller eller kolor som man ska använda?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
6 years ago

Mjuka kolor! 🙂

KRISTIN
KRISTIN
6 years ago

Hej! Kan man frysa in pajen efter den är klar eller blir den äcklig då? Ngt du provat? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  KRISTIN
6 years ago

Jag själv har inte fryst just denna, men har en vän som gjort det. Hon sade att det funkade men att den var allra godast att äta färsk! Kram

KRISTIN
KRISTIN
6 years ago

Hej! Kan man frysa in pajen eller blir den dålig när den tinas? 🙂

Frida
Frida
6 years ago

Hej!
Kan man göra pajen dagen innan man ska äta den? Och låta den stå i kylskåpet över natten?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
6 years ago

Det går jättebra!! Kram <3

Josefin
Josefin
6 years ago

Hej hur stor sats knäck behöver man för att göra kola lagret ?:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefin
6 years ago

Hej! Det är inte knäckkola, det är mjuka kolakarameller som man smälter 🙂 Kram!

Emma
Emma
5 years ago

Andra förslag på kakor till botten? Fick magsjuka samma kväll som jag ätit Oreo mudcake… Oreos tilltalar mig inte längre… Annars sjukt mycket goda grejer på ditt Instagram!!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
5 years ago

Fy då! Jag förstår dig precis. Har varit med om liknande och det finns ett par saker som jag nog aldrig kommer kunna äta igen pga. just det.. Du kan baka denna på vilka kex/kakor du än vill! 🙂 Kram <3

Amanda
Amanda
5 years ago

Hej! Ska testa baka denna till en familjemiddag nu i helgen, undrar bara om man ska använda hela oreokakorna eller om du bara tar själva kexen? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Amanda
5 years ago

Hej! Du använder hela kakorna 🙂 Kram. <3

Sofia
Sofia
5 years ago

Hej! Hur mycket kondenserad mjölk har du använt?
Behöver man servera något till, typ grädde?? Eller blir det bäst utan.

Nästa inlägg

Helgen som varit

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x