Jag har tidigare bakat en No bake- chokladfudgepaj, den bakade jag med hallon, och botten var gjord av andra kex. Otroligt god, men jag undrar om inte denna med kola, choklad, och center ändå tar priset. Den må vara söt, men fantastiskt god.
No bake paj med kola & choklad, 10 bitar:
Ingredienser:
1.5 paket oreokakor
50 g smör, smält
2 påsar werthers original, mjuka karameller
0.5 dl vispgrädde
0.5 burk kondenserad, sötad mjölk
200 g mörk choklad
2-3 rullar centergodis
Gör så här:
- Börja med att köra oreokakorna i mixern till ett fint ”pulver”, blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en pajform, 22 cm, ställ i kylskåp.
- Smält ihop kolakaramellerna och vispgrädden på låg värme i en kastrull, eller i micron. Rör om tills alla kolor smält ordentligt. Häll kolan över pajbotten och ställ sedan in i kylskåp.
- Smält chokladen och rör ner den kondenserade mjölken, bred ut fudgen på kolan och tryck sedan ner centergodis. Låt stelna helt i kylskåp.
Såhär kan det se ut när du tagit en tugga av en pajbit. GOTT! 🙂
Lycka till med bakningen! Ha en toppenfin kväll. ♥
Vilken choklad använder du? 🙂
Marabou mörk 200g chokladkaka 🙂
Himmelsk paj men ska fyllningen i oreokakorna va med i botten eller separeras först?
De ska vara med! 🙂
Hur länge måste pajen stå i kylen för att stelna? 🙂
Ca. 20 min 🙂 kram!
Om man inte hittar dom kolorna vad kan man ta då? eller koka egen , har du isf något recept som kan passa ?
Hej! Du kan antingen använda andra, liknande kolor. Mjuka smörkolakarameller. Annars kan du, precis som du skriver, göra en egen kola. Ta ett recept på knäck (uteslut mandlarna) och koka till ca. 122°. Blir super! Lycka till. <3
Hur stor burk med kondenserad mjölk har du använt?
397 gram är den burkan på! Och hälften av den har jag använt 🙂 Ska skriva till det i receptet! Kram <3
HEJ! Kondenserad mjölk är de den som är rinnande eller fast?
Rinnande!! 🙂
Hej Frida! Spelar de någon roll vad det är för form eller kan man göra i en vanlig pajform? Eller är de lättare med en form med avtagbara kanter?
Du kan göra den i en vanlig pajform också, men då kan du däremot inte lyfta ur den ur formen. 🙂 Kram!
Är det karameller eller kolor som man ska använda?
Mjuka kolor! 🙂
Hej! Kan man frysa in pajen efter den är klar eller blir den äcklig då? Ngt du provat? 🙂
Jag själv har inte fryst just denna, men har en vän som gjort det. Hon sade att det funkade men att den var allra godast att äta färsk! Kram
Hej! Kan man frysa in pajen eller blir den dålig när den tinas? 🙂
Hej!
Kan man göra pajen dagen innan man ska äta den? Och låta den stå i kylskåpet över natten?
Det går jättebra!! Kram <3
Hej hur stor sats knäck behöver man för att göra kola lagret ?:)
Hej! Det är inte knäckkola, det är mjuka kolakarameller som man smälter 🙂 Kram!
Andra förslag på kakor till botten? Fick magsjuka samma kväll som jag ätit Oreo mudcake… Oreos tilltalar mig inte längre… Annars sjukt mycket goda grejer på ditt Instagram!!!
Fy då! Jag förstår dig precis. Har varit med om liknande och det finns ett par saker som jag nog aldrig kommer kunna äta igen pga. just det.. Du kan baka denna på vilka kex/kakor du än vill! 🙂 Kram <3
Hej! Ska testa baka denna till en familjemiddag nu i helgen, undrar bara om man ska använda hela oreokakorna eller om du bara tar själva kexen? 🙂
Hej! Du använder hela kakorna 🙂 Kram. <3
Hej! Hur mycket kondenserad mjölk har du använt?
Behöver man servera något till, typ grädde?? Eller blir det bäst utan.