Denna Äppelkladdkaka gjorde jag i morse, och nu är den slut. På riktigt alltså, så himla god var den. Omöjligt att sluta äta av den.. Jag menar, choklad, äpple och kola. Mums! 🙂
Kladdkaka med äpple & kola, 8-10 bitar:
Ingredienser:
100 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
2-3 äpplen
1 dl karamelliserad mjölk
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en springform, 22 cm, med smör.
- Smält smöret och rör ner chokladen, ställ åt sidan.
- Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan smörblandningen och resterande ingredienser (utom äpple och kola). Rör till en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena, skär sedan i skivor och tryck ner i formen. Klicka på lite kola och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt svalna innan du lossar formen.
Kolla så kladdigt och härligt. ♥
Fler recept på kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde
Min kaka blev jäääätttekladdig efter drygt 25 min i vanlig ugn. Är det varmluftsugn som gäller för 20-25 min eller?
Känns som om min hade behövt 40 min.
Någon annan som fått annat resultat?