Mat

Capresesallad med rostade tomater

capresesallad1Capresesallad med rostade tomater. Det är inte den klassiska capresesalladen, men en mycket bättre sådan om du frågar mig. Alltså en ljuvligt god förrättssallad med mixsallad, mozzarella, basilika, rostade tomater, olivolja och kryddor. SÅ ljuvligt gott.

capresesallad2Jag gillar att ha kvisten kvar när jag rostar mina tomater, mest för att det är fint vid servering. Men det funkar givetvis att rosta dem utan kvisten – det är till och med lite smidigare vid servering, inte sant? Men glöm aldrig att vi äter med ögat först.. 🙂

Capresesallad med rostade tomater:

Jag använder inga mått att gå efter.
Gör så mycket sallad som ni behöver helt enkelt.

Ingredienser:
sallad av valfri sort
tomater
mozzarella – gärna små & stora
basilikablad
olivolja
salt & svartpeppar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och olja in en ugnssäker form. Lägg ner tomaterna och krydda med salt och peppar. Rosta dem i ugnen i ca. 20 minuter – tills skalet spruckit en aning och tomaterna sjunkit ihop.
Varva alla ingredienser i en serveringsskål och toppa med olivolja, salt och peppar.

 

capresesalladHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine
6 years ago

Ser fantastiskt gott ut!

Nästa inlägg

Tunna Pannkakor - Bästa receptet

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x