Jag gjorde en sats pannkakor på detta recept som jag knåpat ihop, och ALLA pannkaka blev perfekta. Så jag var tvungen att tillaga pannkakor efter samma recept tre gånger till efter det, bara för att vara säker. Och ja, alla blev perfekta. Inte ens den första pannkakan gick sönder, som den alltid gjort för mig tidigare.
Dessa pannkakor är lika goda att äta med lättvispad grädde och sylt, som de är att äta med en kula vaniljglass eller lite nutella och färska bär. Eller varför inte som min storebror alltid gjorde när vi var små – rulla ihop dem och doppa dem i strösocker.
Hur äter du helst dina Pannkakor?
Tunna Pannkakor, 12 st:
Ingredienser:
3 ägg
3 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
50 g smält smör
+ smör att steka i
Gör så här:
- Börja med att vispa upp äggen lätt, tillsätt sedan mjölk och grädde och rör ihop ordentligt. Vispa sedan ner vetemjöl, vaniljpulver, salt och smält smör. Rör ihop en klumpfri smet och låt sedan stå i 10 minuter på köksbänken.
- Värm en panna (gärna en non-stick) på medelhög värme med lite smör i. Stek tunna pannkakor genom att hälla 1 dl smet i pannan som du samtidigt vickar runt så att smeten täcker botten av pannan. Stek tills pannkakorna blivit gyllene.
* Vänd på pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten börjat få färg.
Värdefulla tips från läsare:
* Sikta mjölet medan ni rör ner det så slipper ni klumpar.
* Låt det smälta smöret svalna innan ni tillsätter det.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Fler recept på Pannkakor:
Pannkaksspett
Amerikanska pannkakor
Chokladpannkakor
Bananpannkakor
Saffransplättar
Pannkakor utan ägg och mjölk
Hade galet mycket mjölklumpar i smeten som inte gick bort hur mycket jag än vispa. Hade man blandat mjölet o mjölken samtidigt tror jag kanske det hade blivit bättre. Detta recept funka inte för mig 🙁
Jag har då aldrig stött på det problemet. Synd att det inte funka! Sådana gånger kan en sila smeten genom en sil och sedan vispa ner lite mer mjöl. Bättre lycka nästa gång 🙂 kram!
Hej! Testade dina pannkakor och dem vart fantastiska!! Vart förvånad att det inte va något socker i smeten och att man inte skulle vispa ihop dem “torra” ingredienserna först i en egen skål men dem var supergoda!! Detta recept har jag även gett till min mamma och kommer absolut göra dessa igen! 🙂
Vad roligt att höra att du gillade dem! Det glädjer mig. Stor kram. <3
OMG så bra! TACK!!
Tack själv du fina!
SÄMST JÄVLA SMETEN JAG NÅGONSIN VART MED OM! FAR ÅT HELVETE!
Vad tråkigt att du misslyckades! Undra vad som gick fel.. Bättre lycka nästa gång! Och du, är det inte lite onödigt att vara bitter över en sådan liten sak? Upp med hakan! Kram <3
jättegoda pannkakor, dom kommer göras igen
Kul att du gillade dem!! Kram <3
Jättegoda pannkisar! Smaken påminner lite om våfflor.
Det blev några få, små klumpar i smeten, men jag bryr mig inte om det.
Kommer absolut att göra dessa igen – grädden och vaniljen höjer smaken.
Stort Tack för receptet!
Det blir klumpar ibland, men då får man vispa på som tusan så löser de sig! Vad rolig att du gillar pannkakorna. Tack snälla för att du delar med dig. Kram! <3
Första gången jag följe receptet blev det riktigt bra. Idag var andra gången och det blev världsklass. Jag har lagat pankakor i 50 år så jag har lite att jämföra med. Till alla er som inte fått tilldet….sikta mjölet medans ni rör ned det så klumpar det sig inte,smöret skall vara smält men inte varmt. Good Luck!
Tusen tack Lennart, för dina tips! Det är toppenbra att få sådana här tips! Jag skriver in dem i inlägget. Och så himla roligt att pannkakorna blev bra! Ha en strålande kväll! 🙂
De godaste pannkakorna jag har ätit, tack för ett underbart recept!
Vad roligt! Tack själv. <3
Åh detta ska prövas jag som älskar pannkakor.
Jag kör alltid 3-4 ägg, 3 dl mjöl, 6 dl mjölk, vaniljsocker och salt och steker varje pannkaka i äkta SMÖR. Mammas recept och alla älskar hennes pannkakor. Och faktiskt är det såå gott att äta den ljumna pannkakan med lite Bregott
Vilka fantastiska pannkakor det blev med detta receptet! Min son på 14mån åt 3 st -utan tillbehör. Han älskade dom. Dessa kommer göras mer av. TACK för ett toppen recept! <3
Vad roligt att höra!! Tack för att du delar med dig. Kram! <3
Håller med ovanstående om att det inte blev bra att blanda ägg och mjölk först innan mjölet blandades i. Det blev så vansinnigt mycket klumpar. Fick sila och dona och använde två stora bunkar pga det ich fet blev disk överallt Nästa gång gör jag som jag alltid gör annars, först mjölk, sen i med mjöl och sist ägg. Har aldrig fått en klump i smeten så.
Kanongod, även utan grädde (hade inget hemma)
Roligt att höra att de blev bra utan också! 🙂
Supergoda!
Hade i 1,5 tsk saffransarom från Dr. Oetker för lite extra smak. Super!
Men vad ljuvligt! 🙂
Efter att ha gjort dessa pannkakor äter min dotter aldrig någon annans pannkakor. Så det är ett stort pluss. Dock inte för mig 😂
Haha! Kul att höra ändå!! <3