Muffins

Chokladmuffins med chokladfrosting

chokladmuffins_chokladfrosting13Denna gång när jag bakade muffins med frosting så använde jag endast spritspåse till tre- fyra muffins. På övriga muffins så klickade jag ut frostingen och drog sedan slarvigt runt med baksidan av en sked. Det blev finast så, tycker jag. Och det visar ju bara på att det absolut inte är något måste med en spritspåse när ni ska baka cupcakes.

chokladmuffins_chokladfrosting11Receptet på dessa Chokladmuffins är ett recept som jag jobbat fram under ett bra tag. Och det bakas ”lite annorlunda” mot andra muffins. Dock blev de SÅ himla bra. Jag har länge längtat efter det bästa receptet på saftiga chokladmuffins. Och nu har jag äntligen lyckats.

chokladmuffins_chokladfrosting6Själva frostingen är gjord på tre ingredienser och den är så himla god. Färskost, creme fraîche och choklad. Enklare kan det inte bli.

Chokladmuffins med Chokladfrosting, 12 st:

Ingredienser muffins:
75 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
1 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175° och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Ställ åt sidan.
  2. Smält ihop smör, vaniljsocker, vatten och mjölk i en kastrull på låg värme på spisen, låt sedan svalna en aning. Vispa upp äggen och rör sedan ner dem i smörblandningen.
  3. Blanda strösocker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål för sig och tillsätt sedan smörblandningen. Vispa ihop en klumpfri smet. Häll sedan smeten i formarna, fyll till 2/3 i varje form. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna.

 

Ingredienser frosting:
100 g creme fraiche, 34%
200 g färskost
300 g mjölkchoklad

Gör så här:

  1. Smält chokladen och låt svalna. Vispa sedan upp creme fraîche med färskost till ett fluff – använd gärna elvisp.
  2. Tillsätt den smälta, avsvalnade chokladen och vispa ihop till en slät frosting.
  3. Bred sedan frosting på dina avsvalnade muffins.
  • Om frostingen är för lös – ställ den då i kylskåpet en liten stund och vispa sedan upp den till ett fluff. 
  • Förvara muffinsen i kylskåp. 
  • Om du vill ha muffinsen till ett senare tillfälle så kan du frysa ner dem utan frosting. 

chokladmuffins_chokladfrosting15Hoppas att det ska smaka. ♥

Fler recept på muffins:
Kanelbullemuffins
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Chocolate chip- muffins
Rabarbermuffins med Vit choklad
Choklad- och Tobleronemuffins
Kärleksmuffins
Kladdkakemuffins med Grädde & Jordgubbar
Stora Choklad- och Dumlemuffins

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hilda
Hilda
6 years ago

Kan man förbereda frostingen dagen innan och förvara i kylskåp eller stelnar den då?

saftiga kanelbullar

Nästa inlägg

Hur du lyckas med dina Kanelbullar

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x