Ser ni så ljuvlig den ser ut? Jag har faktiskt bakat denna i en film, och den filmen hittar ni här. 🙂
Denna kladdkaka blev verkligen perfekt kladdig. Inte finnig och inte torr, seg/kladdig. Precis som jag vill ha en kladdkaka.
Kladdkaka med mjölkchoklad & daim, 10 bitar:
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl kakao
- 1 nypa salt
- 100 g mjölkchoklad
- 100 g daim
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form, 20 cm.
- Smält smöret och ställ åt sidan. Rör sedan ihop strösocker och ägg i en bunke, tillsätt det smälta smöret och sedan resterande ingredienser (ej choklad & daim), rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
- Hacka mjölkchoklad och daim grovt. Tag ut kakan och toppa genast med choklad och daim. Låt chokladen smälta och ställ sedan kakan svalt så att den svalnar helt innan servering.
Hoppas det ska smaka ♥
Fler recept på Kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde
Måste verkligen testa att baka denna, älskar daim!
Ja, prova!! Den är ljuvlig! <3
Detta recept snor jag direkt!! Måste testas ❤️❤️❤️
Hej!
Kan man baka denna kakan dagen innan den ska serveras? 🙂
Svar ja! Det går jättebra 🙂
Hej undrar om man kan använda en större form på 22-25 cm till detta recept ?
Tacksam för svar
Mariam
Hej! Svar ja! Det som händer är att kakan blir plattare och då inte behöver gräddas lika länge. Så håll koll på tiden 🙂
Vill du däremot ha en lite tjockare kaka så kan du göra 1.5 x receptet. Kram!