Nutella

Nutellafyllda Munkar

Nutellafyllda_munkarLördag idag och då krävs någonting extra gott, inte sant? Jag gillar att unna mig lite extra på lördagar. Och just idag blir det Nutellafyllda små munkar. Ja, nu hörde rätt. Nutellafyllda Munkar. Dessa, mina vänner.. De är ljuvliga!

Nutellafyllda_munkar7Att göra egna Munkar är verkligen superenkelt. Du gör en deg, låter den jäsa och rullar till små bollar, jäs igen och sedan fritera. Sedan kan du, om du vill, fylla dem med något smarrigt. Denna gång valde jag Nutella då det var det jag hade hemma. Och jag ångrar mig inte då det var det godaste jag smakat på länge.

Nutellafyllda_munkar3

Nutellafyllda Munkar, 30 st:

  • 0.25 pkt färsk jäst
  • 1 dl rumsvarm mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 nypa salt
  • 1 l neutral olja
  • 2 dl strösocker
  • ev. 2 dl nutella

Gör så här:

  1. Börja med att blanda alla ingredienser förutom olja, strösocker och nutella (de tre sista) i en bunke till din köksassistent. Arbeta ihop till en smidig deg, i ca 10 minuter. Om du knådar för hand så dubbla då tiden till 20 minuter. 
  2. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter och stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord.
  3. Dela degen i 25 jämnstora delar och rulla dem till bollar, låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  4. Värm upp oljan till 180°C och fritera munkarna i ca 1 minut, till de fått en fin färg. Låt de sedan rinna av på ett hushållspapper och rulla dem sedan i strösocker. Låt svalna en aning och fyll dem sedan med valfri fyllning genom att använda en spritspåse med tyll som du sticker hål i munken med.

Nutellafyllda_munkar2Du kan givetvis behålla munkarna precis som de är också, utan att fylla dem. 🙂

Lycka til med dina Munkar. Kram ♥

 

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
3 years ago

Hej!

Blev såååå sugen på att baka munkarna! Undrar bara hur länge de håller? Om jag bakar idag och bjuder kollegorna i morgon… funkar det??

Tack för en härlig inspirationsblogg :o)
Kram Helena

Wilma
Wilma
3 years ago

Hej! Dem såg verkligen super goda ut!
En fundering bara, går de att frysa in och sedan ta ut och värma upp eller ska man helst göra dem när dem ska ätas?
Sen tänkte jag på när man fyller dem, blir det som ett håll i dem efter?

Josefine
3 years ago

Vet PRECIS vad jag ska baka idag!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefine
3 years ago

Hmm, undra vad det kan vara.. 😉 Kram på dig!

Carolina
Carolina
3 years ago

Bakade dessa idag och de såg jättefina ut. Jag var noga med att tempa oljan och hade den på 180 grader. Men när vi skulle äta dem var de degiga inuti! Vad har jag då gjort för fel! Så fina utanpå men inte ätbara, fail!

Lena
Lena
3 years ago

Hej
Bakade dessa idag men det är nåt fel med ditt recept, dom blev inte bra,har gjort exakt det du har skrivit. Så dem som ska baka dessa munkar GÖR INTE DET receptet är fel, det funkar inte!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lena
3 years ago

Hej! Det är många som skickat bilder på sina munkar till mig, som blivit superbra! Så det är inget känt fel med receptet. Men om du berättar vad som blivit fel så hjälper jag dig gärna med att försöka komma fram till en anledning. Stor kram! <3

Ida
Ida
2 years ago

Hej!! Ser så gott ut!! Undrar ifall det går att frysa in munkarna? Eller går det att spara degen i kylen & fritera resten några dagar senare?

Kram! Du är helt fantastisk 🙂

Elisabeth
Elisabeth
2 years ago

Hej! Har en äggallergisk dotter. Tror du att det går att utesluta ägget? Tack annars för fina och grymt goda recept!

Sars
Sars
1 year ago

Ser fantastiska ut så tänkte testa. Ska man smula jästen bara i bunken när man har i resten av ingredienserna, eller ska jästen först röras med någon så det smälter?

Jennie Edholm
Jennie Edholm
11 months ago

Hej! Måste först säga att jag älskar din blogg. Sedan en liten fråga, detta recept är ju gjort för stora munkar, skulle det även funka att göra minimunkar av detta recept? =)

Nästa inlägg

Baka bröd på Grillen

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x