Att baka bröd på grillen. Ja tack! Jag förstår inte varför jag inte har tänkt på det innan? Att slänga på en bit deg på grillen var superenkelt, och fort gick det också. Jag funderade först på om jag kanske skulle använda pizzastenen och grilla bröden på den, men sedan tänkte jag att det inte behövdes. Grillen är så pass varm att det ger en yta på brödet direkt, så då finns där ingen risk att degen åker ner i springorna. Det blev precis hur bra som helst.
Efter grillning så penslade jag på lite olivolja som jag blandat med pressad vitlök. Sedan toppade jag med gräslök och chili flakes. Ljuvligt gott blev det.
Grillbröd, 6 st:
- 1/3 pkt färsk jäst
- 3 dl kallt vatten
- 2 msk olivolja
- 7-8 dl vetemjöl
- 1 tsk flingsalt
- + olivolja & kryddor att garnera med
Gör så här:
- Börja med att röra ihop jäst, vatten, olivolja, vetemjöl och flingsalt i en bunke. Arbeta ihop en smidig deg, låt sedan jäsa under plastfolie i 30 minuter.
- Tänd grillen så att den blir riktigt het.
Dela degen i 6 jämnstora delar och rulla dem i vetemjöl. Drag sedan ut alla delar så att de blir ca. 1 cm tjocka, lägg dem sedan på grillen och låt grillas i 2-3 minuter på varje sida, tills bröden fått en gyllene färg. - Lägg bröden i en bakduk direkt när de är klara, så att de hålls mjuka. Pensla sedan med olja och toppa med kryddor innan servering.
* Bröden är godast ljumma.
Lycka till med dina grillbröd.
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni gillar inlägget. ♥
Dom bröden såg riktigt goda ut! Tack för tipset!
//Berith
De är supergoda!! Tack själv, kram <3
Det här ska jag definitivt prova!
Ja, det tycker jag! 🙂
Måste definitivt testa detta, både låter och ser sjukt gott ut (som alla dina recept)!
Men gulledu! Tack snälla. <3
Så enkla och blir verkligen fantastiska på grillen! Tack Frida!!!
Kul att du gillar! Tack själv, kram <3