När det kommer till sockerkaka så går det att variera i det oändliga. Jag har gjort sockerkaka som smakar kanelbulle, hallon, blåbär, osv. osv. Jag älskar sockerkaka och kommer att fortsätta experimentera med smak och form.
Till denna Sockerkaka har jag använt mig av receptet på min Kanelbullesockerkaka som grund. Det är den allra godaste sockerkakan i mitt tycke. Den blir så otroligt saftig och god. 🙂
Sockerkaka med Jordgubbar, 8 bitar:
- 85 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 1 ägg
- 1.5 dl filmjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 100 g färska jordgubbar
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, 20 cm.
- Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa sedan ägg och strösocker fluffigt. Tillsätt de torra ingredienserna ihop med det smälta smöret och filmjölken. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
- Dela jordgubbarna i 4 delar och lägg dem på smeten.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Tag ut och låt svalna.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Jag tycker vanligtvis inte om sockerkaka men det kan vara för att jag alltid tycker att det blir för torrt, men den här ser riktigt saftig ut. Plus att den innehåller jordgubbar, det går alltid hem!
Jamen prova denna! Kram <3
Ser väldigt gott ut!!
Den är SUPERGOD!! 🙂 Kram på dig!
Går det att använda frysta jordgubbar till denna? Har massor då vi frös in efter självplock!
Mycket god och uppskattad och gärna lite glass eller en klick vispgrädde till🤗
Kul att höra! 🙂