Godis

Chokladbitar med Jordnötskola

6 röster
 

hemgjord_snickers.jpg2Hemgjorda godisar med jordnötskola och marshmallofluff. Så himla goda!

hemgjord_snickers.jpg8

Det finns INGEN anledning att köpa motsvarigheten i butik längre för dessa är dubbelt så goda. 

Chokladbitar med jordnötskola, 10 bars:

  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl jordnötssmör
  • 1 burk marshmallowfluff
  • 220 g mjuka smörkolakarameller, jag använde Werthers Original soft
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 dl saltade jordnötter

Gör så här:

  1. Börja med att klä en limpform (1.5l) med plastfolie.
  2. Smält ihop mjölkchokladen med 1 dl jordnötssmör i en kastrull på låg värme eller i micron. Rör ihop så att allt blandas väl. Häll hälften av chokladblandningen i formen och bred ut så att hela botten täcks. Ställ i kylskåp och ställ resterande choklad åt sidan.
  3. Smält ihop marshmallowfluff med resterande jordnötssmör (1 dl) och rör ordentligt tills allt blandats. Tryck sedan ut smeten över den stelnade chokladbotten. Ställ tillbaka in i kylskåpet medan du gör nästa lager.
  4. Smält kolakaramellerna med vispgrädden i en kastrull på låg värme. Rör hela tiden tills alla karameller smält helt. Blanda sedan ner jordnötterna och bred ut kolablandningen över marshmallowfluffet i formen.
  5. Bred till sist ut den sista chokladblandningen över kolan och ställ in i kylskåpet för att stelna i ca. 30 minuter. Tag sedan ut och skär i bitar.

hemgjord_snickers.jpg4Hoppas att det ska smaka!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine
5 years ago

Såg videon när du gjorde godiset och den var så mysig! Du verkar så himla härlig!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefine
5 years ago

Tack snälla du, vad glad jag blir! Kram <3

Emma
Emma
5 years ago

Åh så fina dina blir! Precis gjort dessa efter ditt recept:D Men provsmakningen får vänta till i lväll:p men en fråga! Går dessa att Frysa in? Kram och tack för en inspirerande blogg!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
5 years ago

Tack snälla, är säker på att dina också blev superfina!! 🙂 Ja, du kan frysa in dessa. Låt de tina i rumstemperatur. Hoppas att de blev goda. Stor kram!! <3

Hanna
Hanna
5 years ago

Provade att baka denna igår fast med vit choklad och blev underbart gott! Det enda som var lite synd är att i receptet står det endast ”jordnötter” medan du i din video använder dig av salta jordnötter. Vi använde oss av naturella jordnötter vilket också fungerar bra men jag tror att just salta jordnötter skulle vara pricken över i:et 🙂 Kram!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hanna
5 years ago

Vad roligt att ni gillade dem! Låter smarrigt med vit choklad 🙂 Jag ska skriva till det, tack för att du påpekade det!! Ha en fin kväll, kram. <3

Sanna
Sanna
3 years ago

Smakar as gott än så länge, väntar på att bottenchokladen ska stelna i kylskåpet. En fråga, mitt jordnötssmör var inte lika tjockt eller ”tungt” som ditt. Det var crunchy men mer löst liksom. Vet inte om det lär bli så hårt i kylskåpet, finns det någon lösning på det? tog ca 1,5 dl jordnötssmör istället för 1 dl som det står på Receptet o hoppas på att det hjälpte lite! Tack för dina recept. Mvh sanna 🙂

Jessica
Jessica
7 months ago

Tack för receptet. Så otroligt goda

Nästa inlägg

Sockerkaka med jordgubbar

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x