Sällan smakar någonting så bra som hemgjort godis. Inte sant? Det är godare än köpt godis, mer ekonomiskt och dessutom så vet du vad godiset innehåller. Smörgåsrån med chokladöverdrag och en krämig nougatfyllning. Det är vad jag gjort idag!
Det enda du behöver är nougat, choklad och smörgåsrån. Enklare kan det knappast bli, eller hur?
Chokladfyllda kex, 10 st:
- 10 smörgåsrån
- 100 g nougat eller hasselnötscreme
- 100 mjölkchoklad
- 200 g mjölkchoklad
Gör så här:
- Börja med att dela smörgåsrånen i tre jämnstora delar. Lägg 10 delar på ett bakplåtspapper.
- Smält ihop nougat och 100 g mjölkchoklad i en kastrull på låg värme. Funkar även över vattenbad eller i micro.
- Fördela en tesked med nougatchoklad på smörgåsrånen och lägg sedan på ett till smörgåsrån på varje. Upprepa en gång till.
- Ställ in i kylen för att stelna i 20 minuter. Smält resterande choklad (200g) under tiden.
- Tag ut kexen och doppa dem i den smälta chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet och ställ sedan in i kylen i ytterligare 30 minuter för att stelna.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Ser verkligen goda ut. Men förstår inte riktigt vad du menar att man ”vet” vad godiset inehållet. När man köpet kex, nougat och choklad är det väll precis lika som att köpa en kexchoklad. Inehållet palmolja och annat strunt ändå om man inte gör det från grunden själv.
Det finns både bra nougat och bra choklad som du kan använda när du bakar! Och visst är det roligare att få bestämma chokladsort själv i sin kexchoklad. För att inte tala om hur färskt det blir. 🙂 Ha en fin dag. Kram på dig!
Funkar det att frysa dessa? 🙂
Svar ja! =)
Jag tror det
Ser jättegoda ut! Kan man byta ut nougaten mot något annat utan nötter?
Ja, du kan göra en chokladkräm att lägga mellan istället 😁