Choklad, Muffins

Chokladmuffins med karamelliserad mjölk

Chokladmuffins_karamelliserad_mjolk1Vad kan vara godare än chokladmuffins med extra choklad, kolagömma och extra kola on top? Inte mycket va? Dessa muffins är himmelskt goda. Maffiga, stora, saftiga och goda. Och med massa choklad såklart. 🙂

Chokladmuffins_karamelliserad_mjolk2Det väller ut lite över kanterna men det blir aldrig ”översvämning” i ugnen när jag bakar dessa. Toppen tycker jag, för jag gillar att de blir sådär stora så att det sväller över kanterna lite. Känns amerikanskt på något vis.

Chokladmuffins_karamelliserad_mjolk8Och inuti muffinsen… Oh my! Jag tror inte att jag behöver förklara? SÅ gott!

Chokladmuffins med karamelliserad mjölk, 12 st:

  • 5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1.5 dl Kakao
  • 1 krm Salt
  • 130 g smält Smör
  • 1.75 dl Filmjölk
  • 2 dl Strösocker
  • 2 Ägg
  • 200 g chokladbitar
  • 1 burk karamelliserad mjölk

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar, ställ åt sidan.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål, ställ åt sidan.
  3. Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en annan (strörre) skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Rör ner 100 g av chokladen.
  4. Fördela smeten jämnt i formarna och gör ett hål i mitten med hjälp av baksidan på en sked. Klicka ner en tesked karamelliserad mjölk i varje hål och täck sedan med smet. Klicka även ut lite karamelliserad mjölk på toppen av alla muffins och rör om slarvigt. Strö över resterande choklad.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Tag ut och låt svalna.
Chokladmuffins_karamelliserad_mjolk7Hoppas att det ska smaka. ♥
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tina
Tina
4 years ago

Vilken härlig blogg du har som bjussar på så mycket bakverk och inspiration! Fler av dina recept innehåller karamelliserad mjölk. Vart får man tag på det? Mvh / Tina

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tina
4 years ago

Tack snälla, vad glad jag blir! Det finner du i matbutikerna, står bland bakingredienserna. 🙂 Kram <3

Leila
Leila
4 years ago

Hej Frida 🙂
Tack för en underbar blogg med så mycket härliga recept och fina bilder.
Jag undrar en sak, ibland i vissa recept till exempel om man skall göra marängbottnar står det ju att man skall göra rundlar och grädda i ugnen. Ibland kan det ju röra sig om flera rundlar, skall man då grädda dem samtidigt i ugnen eller en åt gången? Om man gräddar dem samtidigt borde det ju ta olika lång tid och att bottnarna får olika färg. Med vänlig hälsning Leila

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Leila
4 years ago

Hej fina Leila! Tack snälla för dina fina ord. Det gör mig så glad!
Ja, precis. Om du har en varmluftsugn så går det jättebra att grädda flera åt gången utan att justera tid. Om du har vanlig ugn så funkar det om du byter plats på plåtarna ibland. En uppe och en nere, och sedan byter du plats på dem efter ca. halva tiden. Grädda alltid på låg värme och lite längre. Lycka till! Stor kram <3

Johanna
Johanna
3 years ago

Hej !
Vilka mått/ stolek har du på dinna muffina formar ?
Mvh Johanna

Elina
Elina
3 years ago

Hej! Underbara resept!!
En liten fråga, chokladen som du häller i smeten ska inte smältas? Utan bara brytas ner i bitar och tillsättas?
Önskar dig en trevlig påsk!
Mvh Elina

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elina
3 years ago

Hej! Den ska tillsättas i bitar i smeten! 🙂 Tack detsamma. Kram! <3

Angelica
Angelica
2 years ago

Hej!
Jag absolut ÄLSKAR din blogg och är inne på din sida flera ggr om dagen Så påhittiga recept och GODA recept hittar man ingen annan stans! Stort tack till dig som inspirerar så mycket! Jag har bakat dom här muffinsen två ggr nu för att dom är så tokigt goda! Men….jag har själv uppfattat, och även de personer jag bjudit muffinsen på, att dom efter bara 1 dag i sluten burk börjar att lukta surt och skämt nästan precis som att filen går igenom i lukten jätte mkt redan dagen därpå, är det något du också har upplevt? Eller använder jag kanske fel sorts fil? Går dom inte att spara lika bra i rumstemperatur som i frysen kanske? Tack på förhand! Kram

Emma Eriksson
Emma Eriksson
2 years ago

Vad ska man ha för choklad???

Denice
Denice
2 years ago

Vad är det för choklad du använder i detta receptet? Vilken sort

Nästa inlägg

Hemgjord Kexchoklad - Youtubefilm

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x