Mat

Nachoplåt

nachoplat1En plåt fylld med kärlek. Ja, så är det. Denna Nachoplåten är ren och skär kärlek. SÅ god att du nästan kommer att trilla av stolen. Den är inte bara god, utan även väldigt enkel att svänga ihop. Det tar knappt 20 minuter från början till slut. Och då är arbetstiden ca. 5 minuter, sedan sköter den sig själv i ugnen. Hur praktiskt?

nachoplat2Jag toppade med lite extra salsasås, gräddfil och koriander. Och så tomat, jalapeno och majs såklart.

Nachoplåt, 6 port:

  • 250 g vegofärs
  • 100 g svarta bönor
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 burk salsasås
  • 1 dl vatten
  • 300 g nachochips
  • 200g riven halloumiost
  • 200 g riven cheddarost (eller annan valfri ost)

Topping:
Jalapeno, Majs, Tomater, Koriander, Gräddfil, Salsasås m.m. 

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt (med höga kanter) med bakplåtspapper.
  2. Stek färsen och tillsätt sedan bönorna. Rör ner kryddmix, vatten och salsasås.
  3. Varva nachochips med färs och ost (båda sorterna) i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Tag sedan ut och toppa med valfri topping.

nachoplatHoppas att det ska smaka. ♥

Ha nu en fortsatt fin nationaldag. Nu ska vi ner till stranden. Stor kram!
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Iskaffe

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x