Drycker

Iskaffe

Iskaffe9Sommaren är här och solen strålar från en klarblå himmel idag. Det ser ut att bli en riktigt varm och härlig dag. Och vad passar då bättre än en svalkande dryck? Jag har gjort Iskaffe. Och denna gång blev det bara sådär ljuvligt. Vi får inte nog av denna himmelska dryck.

Iskaffe2När jag gör Iskaffe så fryser jag ner avsvalnat kaffe i iskubsformar. Sedan tar jag ut ur frysen vid behov. Låter de ligga i sina glas en stund så att de smälter lite. Sedan tillsätter jag mjölk av valfri sort. Svårare än så behöver det inte vara.

Iskaffe3Jag brukar tillsätta lite vaniljpulver i mjölken också. Det gör det hela ännu godare.

IskaffeNär jag tidigare bloggat om Iskaffe så har jag fått mycket frågor kring ämnet. Det var många av er som upplevde att kaffet gärna blev lite beskt, och inte alls sådär sött och gott som det borde ha blivit. Svaret på den frågan är enkel – kaffet blir beskt när du fryser ner det, såvida du inte tillsatt någonting sött innan frysning. Jag blandar alltid ner lite sirap i kaffet direkt efter kokning, sedan en nypa salt (på kemiskt vis tar salt bort det beska) och låter kaffet sedan svalna. Sen fryser jag in det, och jag har aldrig haft problem med att det blivit beskt efter det.

Iskaffe4

Iskaffe, 4 pers:

  • 1 liter kokt kaffe
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • kall mjölk (jag använder havre) + vaniljpulver

Gör så här:

  1. Koka upp kaffet och blanda sedan ner sirap och salt. Låt svalna helt och häll sedan upp det i iskubsformar. Låt stå i frys i minst 3 h.
  2. Fyll serveringsglas med kaffeisbitar och låt stå i ett par minuter, tills de smält en aning. Häll sedan på mjölk som du blandat ut med lite vaniljpulver (kanel är också himmelskt om du vill prova något annat).
Iskaffe7Gör nu en iskaffe och bege er ut i solen idag. ♥

 

 

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ylva Eriksson
Ylva Eriksson
3 years ago

Kaffet blir inte beskt om man kallbrygger det. Det är definitivt att rekommendera till iskaffe.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ylva Eriksson
3 years ago

Bra tips! Tack. 🙂 Kram!

Michaela
3 years ago

Gjorde kaffet litet starkare än vanligt, använde ljus sirap och Oatlys ikaffe och blev skitgott.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Michaela
3 years ago

Åh mums! Ska prova! 🙂

Matilda
Matilda
1 year ago

Vart kommer hållaren ifrån? xx

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Matilda
1 year ago

Gammal från Lagerhaus 🙂

Nästa inlägg

Grillad Sparris med Vitlök & Parmesan

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x