Vad passar bättre att mumsa på idag än en ljuvlig Surdegspizza?Lillelördag och allt. Gör pizzadegen nu på förmiddagen och grädda av pizzorna senare i eftermiddag med familjen.
Jag har toppat mina pizzor med hemgjord tomatsås, ost, tomater, paprika & basilika. Det är min favvo!
Surdegspizza, 2 st:
Pizzadeg:
- 85 g aktiv surdegsgrund
- 10 g olivolja
- 120 g vatten
- 150 g vetemjöl
- 100 g dinkelsikt
- 6 g salt
Gör så här:
- Rör ihop ingredienserna till en smidig deg. Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i rumstemperatur i ca. 5-6 h, alternativt i kyl om du ska jäsa ett par timmar längre än så.
Tomatsås:
- 400 g tomater, hackade
- 2 vitlöksklyftor
- Valfria örter
- salt & svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Koka ihop alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme. Låt puttra i ett par minuter och låt sedan svalna.
Fyllning:
- tomatsås
- 200 g riven ost
- 1 stor paprika
- 10 körsbärstomater
- basilika
Grädda Pizzan:
- Börja med att sätta ugnen på 250°C och sätt in en baksten eller plåt mitt i ugnen.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Tryck ut till två jämnstora pizzor med en tjock kant runt. Förgrädda sedan botten i 2 minuter mitt i ugnen.
- Bred på tomatsås och strö över ost samt toppa med grönsaker.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter.
Hoppas att det ska smaka! Och att ni får en superfin dag. Kram ♥
Detta recept måste jag prova! Jag brukar har oliver på när jag gör min egen pizza, supergott!
Åh! Sambon brukar också ha oliver, dock är det ingenting för min smak.. 🙂 Stor kram!