Att göra egen pesto är bland det enklaste du kan göra i ett kök. Mixa ihop alla ingredienser i din matberedare till en smet – klart. Pesto kan du använda i många olika maträtter. Mina favoriter är pestosallad, pasta-pesto, vegofiléer som är marinerade i pesto. Parmesanchips med pesto är också ljuvligt! Ja, finns massor!
Ser ni också vilken härlig färg ramslöken ger? Om du vill veta mer om Ramslök så finner du all info du behöver här.
Det är lite svårt att ge ett exakt recept då jag ofta höftar lite. Gå på känsla, smaka, känn konsistensen och prova dig fram. Du kanske älskar svartpeppar? Ner med en nypa svartpeppar i så fall! Det är endast fantasin som sätter sina gränser här.
Ramslökspesto, 1 stor burk:
- 1 dl rostade mandlar – funkar lika bra med andra nötter eller frön
- 0.6 liter färsk ramslök
- 1.5 dl olivolja
- 100 g riven ost, gärna en med mycket smak
- 1 nypa flingsalt
Gör så här:
- Börja med att mixa mandlarna. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa ihop till en pesto.
- Häll lite olivolja i en rengjord glasburk och fyll sedan på med peston Förslut med ett lock. Förvara i kylskåp.
En liten fråga, jag har torkad ramslök. Kan det fungera lika bra som färsk? Och ska mängden då vara densamma? För det här lät så otroligt gott 🙂
Hejsan! Om du endast har torkad ramslök så skulle jag rekommendera att göra en pesto på t.ex färsk basilika och sedan tillsätta torkad ramslök efter smak. Det tror jag blir supergott! Stor kram. <3
På tal om att göra pesto på annat än basilika så gjorde jag pesto på morotsblast en gång och det blev faktiskt väldigt gott! Ramslök är jag osäker på om jag faktiskt skakat någon gång. Ska nog ta och odla lite!
Ska prova på morotsblast!! Mums!