Mat

Krispiga pommes frites

krispiga_pommes_frites
Ett supersmarrigt tips är att riva över lite parmesan när du tagit ut dina pommes frites ur ugnen. Mina är ugnsrostae med smak av vitlök, peppar och salt. Otroligt krispiga och goda.

Krispiga Pommes frites, för 4 pers:

  • 600 g stora potatisar
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor – efter smak
  • salt & peppar – efter smak
  • ev. lite parmesan
Gör så här:
  1. Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skär potatisen i jämnstora stavar och lägg i en skål med kallt vatten. Skölj potatisen ordentligt för att få bort all stärkelse.
  3. Lägg potatisstavarna på plåten och ringa över olja. Riv sedan över vitlök och krydda efter smak. Rör om bland potatisen så att all potatis blir oljad och kryddad.
  4. Rosta mitt i ugnen i ca. 40 minuter, vänd runt dina pommes frites 2-3 gånger under rostningen.
  5. Tag ut och riv över lite parmesan.

krispiga_pommes_frites3
Hur tillagar du helst dina pommes frites? 🙂

Ha en fin kväll! Stor kram. ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petra Nordqvist
7 years ago

Men mums! Jag ska idag baka kinderäggs brownisen 😀

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Petra Nordqvist
7 years ago

Hoppas de blev goda! Kram <3

Emilia
Emilia
4 years ago

Tänk att jag Aldrig gjort egna pommes från grunden 😱 måste faktiskt prova det..

Nästa inlägg

Ramslökspesto

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x