

Vegansk Böngryta, för 6 pers:
- 3 msk olivolja
- 3 morötter, grovhackade
- 2 stora röda paprikor, urkärnad & grovhackad
- 2 gula lökar, grovhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 chili, urkärnad & finhackad
- 1 bit ingefära, skalad och finriven
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 3 msk tomatpuré
- 400 g kokosmjölk
- 400 g krossade tomater på burk
- 5 dl grönsaksbuljong
- 450 g bönor på burk, sköljda
- 3 lagerblad
- salt & svartpeppar efter smak
Servera med:
Potatis
Ris
Nudlar
Matig sallad
Gör så här:
- Börja med att hetta upp oljan i en stor gryta.
- Fräs morötter, paprika, gul lök, vitlök, chili, och ingefära i ett par minuter, tills löken blivit mjuk.
- Krydda med paprikapulver och cayennepeppar, rör om.
- Tillsätt tomatpuré, kokosmjölk, krossade tomater och grönsaksbuljong. Låt koka ihop i 15 minuter.
- Rör sedan ner bönorna och låt koka i ytterligare 15-20 minuter. Smaka sedan av med salt och peppar.
*Pressa gärna över lite lime innan servering. Smaklig måltid! ♥
Supergod, läggs bland favoritrecepten.
Vad roligt att du gillade grytan! Jag själv gillar den också skarpt! 🙂
Toppen! Jag är ute efter en vegansk gryta som jag kan göra matlådor av och ta med till jobbet, ska prova detta recept, tack 🙂
Kan den frysas???
Javisst, det går jättebra! 🙂 Kram <3