

Vegetarisk Bolognese, till 4 pers:
- 2 morötter
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g vegetarisk färs (jag använder hälsans kök)
- 400 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 2 msk glutenfri soja
- 1 kuka färsk oregano
- 1 kruka färsk basilika
- salt, peppar och torkad chili
- 1 dl solroskärnor, krossade
Tillbehör:
- 300 g bönpasta
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Skala motötter, lök och vitlök. Riv morötterna på rivjärn och finhacka både gul lök och vitlök.
- Fräs morötter, lök och vitlök i en upphettad panna med lite olja. Tillsätt sedan färsen.
- Stek tills färsen är klar och tillsätt sedan krossade tomater, vatten, soja och finhackad oregano.
- Smaka av med kryddor och låt sjuda på låg värme i 7 minuter.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tag av och servera med såsen.
- Toppa med färsk basilika och krossade solroskärnor.
Hoppas att det ska smaka!
Ha en toppenfin tisdag. Kram på er. ♥
Hej,
Snälla skulle du kunna baka mer sötsaker? Hahah, jag saknar alla galna bakverk du bakade förut, man blev sa taggad på att baka till helgen 🙂
Mvh, Annie
Jag har haft så mycket jobb med boken och frilansprojekt på senaste och försöker hinna baka så mycket jag kan. Galna bakverk kommer! Den som väntar på något gott… Kram fina du. Ha en fortsatt härlig dag! 🙂