
Med en topp av chokladfrosting blir denna kaka en riktig 10-poängare.
Chokladbrownies med frosting, 12 stora bitar:
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2.5 dl strösocker
- 4 msk sirap, ljus
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 50 g mörk choklad, finhackad
- 0.5 tsk salt
- 3 ägg
- 1.25 dl vetemjöl
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.
- Vispa smör, strösocker, sirap och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
- Rör ner kakao, choklad, salt och sedan äggen – ett i taget.
- Arbeta in mjölet och rör ihop en slät och klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
Frosting:
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2.5 dl florsocker
- 200 g färskost, naturell
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
Gör så här:
- Smält chokladen och ställ åt sidan.
- Vispa ihop smör och strösocker, tillsätt sedan färskost, vaniljsocker och kakao, vispa till en fluffig kräm.
- Rör ner den smälta chokladen försiktigt.
- Bred frostingen på den avsvalnade kakan.
- Toppa med det du önskar.
Hoppas det ska smaka! 🙂
Kram. ♥
Gud vad gott!
Ja! SÅ goda! Kram <3
Åh så gott det ser ut! Hur stor bör formen vara för bästa resultat?