Kladdkaka, Chokladfudge & färska jordgubbar. Allt i en kaka. Vad kan då gå fel? Ingenting! Denna kaka är verkligen SÅ god. Och busenkel att baka vilket oftast ses som en fördel. 🙂
Den känns lite extra lyxig i utseende också. Inte bara en vanlig kladdkaka, inte sant?
För en Vegansk variant av denna kaka så rekommenderar jag er att kika in hos fantastiska Sabina. Här hittar ni hennes recept. ♥
Kladdkaka med chokladfudge & jordgubbar:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en springform, 20 cm.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och strösocker. Tillsätt sedan de torra ingredienserna samt smöret. Rör ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna helt.
Chokladfudge:
- 1 burk kondenserad, sötad mjölk
- 250 g mörk choklad
- + 10 jordgubbar att toppa med
Gör så här:
- Smält chokladen och blanda den med den kondenserade mjölken.
- Bred fudgen på kladdkakan och tryck sedan ner jordgubbar.
- Låt stelna i kyl i ca. 20 minuter.
Missa inte filmen på när jag bakar denna kaka, här hittar ni den. Hoppas det ska smaka!
Kram på er. ♥
Såå mumsigt.
Supergott!!
Den va hur god som hälst
Så mumsigt! Tänkte baka denna när jag fyller år nästa helg och bjuda 10 gäster. Tror du att jag måste baka 2 st eller räcker 1 kaka till 11 pers? 🙂
Tack för en superhärlig blogg!
Hur mycket är en burk kondenserad mjölk? Finns lite olika stora så tänker att man tar rätt storlek liksom! 🙂
397 gram 🙂
Порно фото. Даром рассматривать секс порно фотографии
http://asak-kira-galerei.bdsmsex.top/?post.alexandrea
Går denna att frysa? Tänkte baka i förväg till studenten.
Det går att frysa, dock inte med jordgubbarna i! Så skippa dem och tina upp kakan och toppa sedan med bär innan servering. 🙂 Kram!
Ska man värma upp den kondenserade mjölken först? Jag har aldrig använt detta och har hört lite olika.
Den ska inte värmas, bara vara som den är! Om du kokar den så blir den till en kolakräm (karamelliserad mjölk), men så ska det inte vara i detta recept. Stor kram. <3
Jag ska baka kakan idag och bjuda på den på fredag (i övermorgon) hur ska jag förvara den tills dess? Frysa?
Hejsan! Om du ska baka ett par dagar innan så bör du inte använda jordgubbar i fudgen. De kommer då att safta av sig och göra kakan ganska ofräsch. Du kan antingen förvara i tätslutande burk eller plastpåse i kylskåpet eller frysa ner 🙂 Kram!
Hei
Kan jag bruka osötet kondensert melk?
Hej! Det bör vara sötad! Kram <3
Skulle du kunna göra receptet även till en form med 23-24 cm i diameter? Eller vad rekommenderar du att man gör om man inte har en sådan lite mindre form som receptet är till för?
1.5 x receptet! Kram <3
Jag smälte chokladen i mikron och blandade sedan med kondenserad mjölk. Då stelnade chokladen till små bitar. Jag försökte krossa dem så gott det gick. När jag tog ut kakan ur kylen var fudgen väldigt grynig. God ändå men inte så snygg. Skulle chokladen ha kallnat först?
Hej! Det var märkligt.. Var den kondenserade mjölken kall? Hade du kanske haft den i kylskåp eller kallt skafferi?
Mjölken hade stått i kylen, så det var säkert det som var orsaken! Tack för ditt svar, nu vet jag till nästa gång.
Ja, då har vi svaret där! Men om def skulle hända igen så kan du värma upp chokladen och den kondenserade mjölken igen över ett vattenbad. Rör tills chokladen smält och ta sedan av från plattan. Kram
Hej!
Har du provat att göra gigen med något annat i stället för choklad? T ex daim eller dumle? Vad tror du om det?