Chokladbollar

Delicatobollar

delicatobollar9Många av er som följt mig länge vet ju att jag är tokig i Chokladbollar av alla dess slag. Jag tror att jag har bakat över 50 olika sorter sedan jag startade bloggen. Det är galet! En hel del av de recepten finner ni här. För ett par dagar sedan så gjorde jag hemgjorda Delicatobollar. Jag har gjort det tidigare, både vanliga och i långpanna. Och eftersom att dessa blev godare än allt annat jag tidigare ätit så bara måste jag dela med mig av receptet till er.

delicatobollar
Chokladbollar med både Oboy, kakao och mjölkchoklad. Ja, vad kan då gå fel?

Delicatobollar, ca 20 st:

  • 4 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 dl kokt kaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl oboýpulver
  • 0.25 dl kakao
  • 50 g mjölkchoklad, smält
  • 120 g smält mjölkchoklad + kokos att rulla i
Gör så här:
  1. Tag fram din matberedare och mixa havregrynen till ett pulver.
  2. Tillsätt sedan smör, florsocker, kaffe, vaniljsocker, oboy och kakao. Mixa till en slät smet – tillsätt mer havregryn om smeten är för kladdig.
  3. Rör ner mjölkchokladen och rulla sedan smeten till 20 jämnstora bollar.
  4. Doppa bollarna i den smälta mjölkchokladen och rulla genast i kokos. Låt stå i kylskåpet tills chokladen stelnat.

delicatobollar3Jag valde att rulla hälften av dem i kokos direkt- utan att doppa i choklad.

Fler recept på Chokladbollar:

Chokladbollar med cookie dough- gömma
After eight- Chokladbollar
Chokladbollar med Nutellagömma
Delicatobollar i långpanna
Dumlehavrebollar
Chokladbollar med Dulce de leche- gömma
Chokladbollar med Kinapuffar
Chokladbollar med popcorn

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
Julia
6 years ago

Tyvärr inget bra recept! Det är för mycket havregryn, smeten smakade havregrynsgröt och blev jättetorr. Vi försökte rädda det genom att tillsätta vatten och lite mer smör, men det blev inte bra alls. Riktigt besviken!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Julia
6 years ago

Vad tråkigt! Mixade ni havregrynen ordentligt? Kram!

Sandra
6 years ago

Supergoda! Blev jättebra. Länkade till dig i mitt inlägg http://nouw.com/homebysturgess/nybakat-29628009

Fanny
Fanny
5 years ago

Ser så gott ut!, känner man mkt kaffesmak?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Fanny
5 years ago

Lite! Men du kan ersätta kaffet mot vatten om du inte gillar smaken av kaffe. 🙂

Sussi
Sussi
5 years ago

Oh de måste ju provas dessa delicatobollar

Håkan
Håkan
5 years ago

Värdelöst recept. Dessutom gick min mixer sönder 🙁

Jenny
Jenny
5 years ago

Superbra recept 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny
5 years ago

Kul att du gillar! 🙂 Kram <3

Nästa inlägg

Allt du behöver veta om Ramslök

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x