Mat

Lunch i en burk – thaisoppa

soppa_i_burk2Denna soppa är verkligen helt magisk. Så enkel, len och god. Om ni gillar thaimat och soppa så måste ni verkligen prova denna.

img_9760-kopiasoppa_i_burk1Det bästa är att alla ingreidenser varvas i en glasburk, sedan ställer du burken i kylskåpet och tar fram den när du är hungrig. Då tar det 2 minuter att koka upp lite vatten som du tillsätter i burken, skruva sedan på locket och skaka försiktigt, låt stå i 2 minuter och sedan är det bara att hugga in. Fantastiskt, eller hur?


soppa_i_burk3Thaisoppa i burk:

Antal port: 2
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 4 min
Total tid: 14 min

 

Ingredienser:

  • nudlar för 2 personer – jag använde glasnudlar
  • 1 dl hackad kål – valfri sort
  • 1 dl rivna morötter
  • 1 salladslök, finhackad
  • 2 tsk soja
  • 1 msk currypasta (gul)
  • 3 msk kokosgrädde (det tjocka av kokosmjölken)
  • kokande vatten
  1. Börja med att lägga nudlarna i varmt vatten en snabbis så att de blir mjuka och formbara.
  2. Dela upp ingredienserna i två glasburkar – lägg dem i den ordning som ingredienserna står här ovan. Tillsätt inget vatten.
  3. Skruva på locket och ställ i kylskåpet tills det är dags för lunch.
  4. Koka upp vatten och häll i burkarna, skruva sedan på locken och skaka försiktigt. Låt stå i 2 minuter innan servering.

soppa_i_burk3
Smaklig spis! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Matilda
Matilda
7 years ago

Vad för currypasta använder du i detta recept (märke, sort)? Ser riktigt gott ut!

Nästa inlägg

Alla hjärtans dag- tårta

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x