Chokladbollar, Glutenfritt, Hälsosamt, Veganskt

Chokladbollar utan smör

chokladbollar utan smör
Dessa Chokladbollar är toppen att ha med sig i en liten burk till jobb eller skola. Tag en när du blir lite hungrig eller bara sötsugen. Även efter ett träningspass är dessa perfekt att mumsa på.

chokladbollar utan smör

Ingredienser:
30g färska, urkärnade dadlar
0.5 dl glutenfri havre
1 dl kokos
2 msk espresso
2 msk kakao
+ extra kokos att rulla

Gör så här:
Mixa alla ingredienser i din matberedare, låt gå på hög hastighet tills en jämn chokladbollssmet bildats.
Rulla smeten till små chokladbollar och rulla dem sedan i kokos.

chokladbollar utan smör

Ni bara måste prova dessa! Jag lovar att ni kommer älska dem. För er som undrar om de smakar mycket Dadlar kan jag berätta att Nej, de gör dem inte! Smakar som vanliga chokladbollar, fast lite godare. 🙂

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
BeTh
BeTh
7 years ago

Åhhh, funkar det med vanlig stavmixer tror du?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  BeTh
7 years ago

Jag tror att det kan bli tungt för stavmixern att få ihop smeten ordentligt. Har du ingen smoothieblender? Det funkar om man inte har en matberedare! Om inte annat kan du prova köra en liten del av smeten med stavmixern och se hur det går! Kram.

Annie
Annie
7 years ago

30 gram urkärnade dadlar är ju knappt två stycken??

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Annie
7 years ago

Av mina blev det 8 st. 🙂

Astrid
Astrid
7 years ago

Jag har svårt att hitta färska dadlar. Går det med torkade?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Astrid
7 years ago

Färska dadlar ska det vara! Kolla i kyldisken bland frukt och grönt i din butik. Där ligger de förpackade i små kartonger. Kram!

Annie
Annie
7 years ago

Menade två stycken dadlar 🙂

Minnie
Minnie
7 years ago

Skall det verkligen bara vara 30 gram dadlar? Tre dadlar vägde typ så mycket och mina chokladbollar blev ganska torra 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Minnie
6 years ago

Svar ja! Men som alltid när en bakar chokladbollar så är det bäst att gå lite på känsla. Mina dadlar var pinfärska och så saftiga att det nästan rann om dem. Kanske var dina lite för torra? Kram!

Nästa inlägg

Lunch i en burk - thaisoppa

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x