Denna soppa är verkligen helt magisk. Så enkel, len och god. Om ni gillar thaimat och soppa så måste ni verkligen prova denna.
Det bästa är att alla ingreidenser varvas i en glasburk, sedan ställer du burken i kylskåpet och tar fram den när du är hungrig. Då tar det 2 minuter att koka upp lite vatten som du tillsätter i burken, skruva sedan på locket och skaka försiktigt, låt stå i 2 minuter och sedan är det bara att hugga in. Fantastiskt, eller hur?
Thaisoppa i burk:
Antal port: 2
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 4 min
Total tid: 14 min
Ingredienser:
- nudlar för 2 personer – jag använde glasnudlar
- 1 dl hackad kål – valfri sort
- 1 dl rivna morötter
- 1 salladslök, finhackad
- 2 tsk soja
- 1 msk currypasta (gul)
- 3 msk kokosgrädde (det tjocka av kokosmjölken)
- kokande vatten
- Börja med att lägga nudlarna i varmt vatten en snabbis så att de blir mjuka och formbara.
- Dela upp ingredienserna i två glasburkar – lägg dem i den ordning som ingredienserna står här ovan. Tillsätt inget vatten.
- Skruva på locket och ställ i kylskåpet tills det är dags för lunch.
- Koka upp vatten och häll i burkarna, skruva sedan på locken och skaka försiktigt. Låt stå i 2 minuter innan servering.
Smaklig spis! ♥
Vad för currypasta använder du i detta recept (märke, sort)? Ser riktigt gott ut!