Kokostoppar med saffran. En alldeles ljuvlig småkaka som är ett måste på julens gottebord!
Kokostoppar med saffran, 20 st:
Ingredienser:
55 g smör
0.5 g saffran
2 ägg
1 dl strösocker
5.5 dl kokos, riven
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och rör ner saffran, ställ åt sidan.
Blanda ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt kokos och smörblandningen.
Rör till en jämn och kladdig smet och låt stå i 10 minuter för att svälla.
Klicka ut matskedsstora klickar med smet på plåten och forma till toppar.
Blöt fingrarna i kallt vatten emellanåt så är det lättare att forma kokostopparna.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter. Tag ut och låt svalna.
Förvaras i kakburk med lock i skafferiet.
Doppa eventuellt botten i smält choklad.
Fler recept på Småkakor:
Snickerssnittar
Sega Dumlesnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Vad fina dom blir med saffran:)
Ja, visst blir de 🙂
[…] recept: Fridas bakblogg […]
[…] Receptet hittar du HÄR. […]
Hej! Ser ljuvliga ut! Kan man frysa dessa eller hur länge håller dom?
Tack för underbara recept
[…] Kokostoppar med saffran, 20 st: (från Amelia) […]